Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Şehidini Ebediyete Uğurladı...

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Mehmet Özal'ın

Dörtyol Şehidini Ebediyete Uğurladı...

Gündem   A+a-

 
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 26 yaşındaki Mehmet Özal'ın bugün binlerce Dörtyollunun katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.
 
Diyarbakır’dan havayoluyla Adana’ya getirilen şehidin cenazesi sabah saatlerinde burada aile yakınları tarafından alınarak Dörtyol Yeşilköy Mahallesindeki baba ocağına sevk edildi. Komşularından helallik alınmasının ardından 6 bin kişiye yakın hemşerisi şehidini omuzlayarak 3 kilometre mesafedeki Yeşilköy Merkez Mezarlığına getirdi.
 
Mezarlık girişinde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan şehidin cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Mevlüt Dudu ve Adem Yeşildal, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. DR. Lütfü Savaş, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Payas Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan başta olmak üzere çok sayıda seçilmiş ve atanmışın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin kardeşleri tören boyunca ayakta durmakta güçlük çekerken, defin esnasında ise aile yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.
 
Türk Bayrağı açan Dörtyollu gençler ise tekbirler getirdi ve “Şehitler ölmez , vatan bölünmez” sloganları ile şehidini son yolculuğuna uğurladı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar