Skip Navigation Links

U16 Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Yarıfinalleri İskenderun'da

İKEM Koleji Spor Kulübü Basketbol U16 Yıldız Kızlar kategorisinde HATAY Şampiyonu olmuş ve İlimizi temsilen Nevşehir'de yapılan bölge şampiyonasında b

U16 Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Yarıfinalleri İskenderun'da

Gündem   A+a-

 
           İKEM Koleji Spor Kulübü Basketbol U16 Yıldız Kızlar kategorisinde HATAY Şampiyonu olmuş ve Hatay'ı temsilen Nevşehir'de yapılan bölge şampiyonasında bölge birincisi olarak Türkiye Yarıfinallerine katılmaya hak kazanmıştı. Yapılacak olan yarıfinaller İKEM Koleji Spor kulübünün son zamanlarda üst üste aldığı başarılardan dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu ve Basketbol İl Temsilciliğinin katkılarıyla alındı.
 
Türkiye'nin bu yaş kategorisinde en iyi 24 takımının birarada olacağı bu büyük organizasyona İKEM Koleji de evsahipliği yapıyor. Başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, gibi takımların yer alacağı bu müthiş organizasyon sonrasında Türkiye'nin en iyi son 8 takımı belli olacak. İKEM Koleji Spor Kulübü son zamanlarda basketbol çıtasını yükselterek Türkiye Şampiyonasını hedefliyor. Bölgemizin temsilcisi İKEM Koleji Spor Kulübü gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.
 
Ev sahipliği yapılan organizasyon İKEM Kolejinde  turnuvaya katılan 24 takımın teknik heyeti, federasyon temsilcileri ve basketbol camiasına cockteyl ile başladı. Ardından 18.00’da İKEM Kongre Merkezinde teknik toplantı ve kuralar çekildi. Bu sırada Basketbol İl Temsilcisi Sn. Banu MURSAL açılış konuşmasını yaptı. Ardından İTSO Başkanı İKEM Koleji Kurucusu  Levent Hakkı YILMAZ söz alarak;“İKEM Koleji olarak bu organizasyonu İskenderun'a aldırdık. Takımımız çok çalıştı ve bu seviyeye geldi. Artık bu alanda zirveyi oynuyoruz ve oynayacağız da. Memleketimize gelen tüm takımlara hoş gelmişsiniz der, centilmence kazasız bir turnuva olmasını dilerim” dedi.
 
 Daha sonra Gençlik Spor İlçe Müdürü  Ferit Ali GÜNDER;“turnuva her iki salonda yapılacaktır. Organizasyonun sorunsuz yürüyebilmesi için gerekli tüm hazırlıkları yaptık. Tüm takımlarımıza başarılar diler, iyi olanın kazanmasını temenni ederim” dedi. Sonra İskenderun Belediye Başkanımızı temsilen İskenderun Belediyesi Spor Direktörü  Levent ERKÖSE;“Belediye olarak bu organizasyonun en iyi şekilde geçmesini diliyoruz ve bu konuda yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi ve federasyon temsilcileri kura çekimine geçtiler. Toplamda 24 takımın altışarlı dört gruptan oluşan fikstürün tek devreli lig usulü ile oynanacağı turnuvada her grubun ilk ikileri Türkiye'nin son sekizini oluşturarak finalist olacaklar. İKEM Koleji B grubunda Fenerbahçe,  Kocaeli, Ankara Kazan Belediye,Adana Aski ile karşılaşacak. Hedeflerinin Türkiye finalleri olduğunu söyleyen Antrenör Hamit DUMAN;“geldiğimiz bu nokta bu bölgede başarılmış en iyi sonuçtur ve süreç devam ediyor. Artık kendimiz ile yarışıyor, kendi rekorumuzu kırıyoruz. Çok projeler düşünüyoruz. İKEM artık Türkiye'nin zirvesinde olacak. Alışan kazanır diyoruz ve daha çok çalışıp daha çok kazanacağız” dedi. Daha sonra ise yine İKEM Kolejinin verdiği akşam yemeğine geçildi. Turnuva beş gün sürecek tüm Basketbol severleri salonlara bekliyoruz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet