Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Büyük Türkiye Daha da Büyüyecektir”

Kosova’lı Bakandan referandum hakkında açıklamalarda bulundu.

“Büyük Türkiye Daha da Büyüyecektir” Web
TV

Gündem   A+a-

 Kosova Kızılhaçı Prizren Şube Başkanı Buyar Müfti ve Türk Kızılay İskenderun Şubesi’nin gerçekleştirdiği kurumlar arası Kosova-Türkiye kardeşliği ve işbirliği dolayısıyla Hatay’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumun sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük Türkiye daha büyüyecek, bu sonuç hem Türkiye ve hem de bölge için çok önemli. Artık Türkiye daha güçlü ve daha istikrarlı bir adımlarla ileriye gidecektir” dedi.
Kızılay İskenderun şubesinin daveti üzerine Kosova Kızılhaçı Prizren Şube Başkanı Buyar Mufti ile birlikte İskenderun’da bulunduğunu ifade eden Bakan Yağcılar, “Amacımız ilişkileri geliştirmek. Kızılay her zaman Kosova ile birlikte güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaları teşvik etmek ve ilerde de daha fazla geliştirmek amacıyla ziyarette bulunduk.  Bugün de burada İskenderunlu iş adamlarımızla ile birlikteyiz. Çünkü ekonomi de, ticarette çok önemli. Bu konuyu da, hem yaşadığımız şehirlerde ve hem de yaşadığımız devletler de daha fazla yaymak istiyoruz. Kosova ve Türkiye arasında ticari ve ekonomi ilişkilerin geliştirilmesi önemli. Dolayısıyla bu ziyareti bir fırsat olarak kullanıyoruz. Sosyal yardımlaşma açısından hem ekonomi açısından da bu gelişmeleri gerçekleştirirsek o zaman halkımıza daha iyi yardımcı olacağızdır ve iki devlet arasında da ilişkiler daha iyi olacaktır.  
16 Nisan’da Türkiye’de gerçekleştirilen referandum sonuçları ile ilgili de bir açıklama yapan Kosova Bakanı Yağcılar, “Türkiye için çok önemli. Türkiye için önemli olduğu kadar bölge için de önemli çünkü gerçekten Türkiye Türkiye’den daha büyüktür de bir deyimi vardı. Bu aynı anlamı taşımaktadır. İnanıyoruz ki bu sonuçlar neticesinde de Türkiye daha güçlü bir kalkınma gerçekleştirecektir ve daha istikrarlı bir adımlarla ileriye gidecektir. Dolayısıyla hem bölge için hem de Türkiye için önemli bir başarı. Tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu. 
Kosova Bakanı Yağcılar, İskenderun’lu iş adamalarını da Kosova’ya da davet etti.
 
“Büyük Türkiye Daha da Büyüyecektir”  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar