Skip Navigation Links

Kardeş Şehir Aalen ile Spor Sahasının Temeli Atıldı

Başkan Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentscler ile spor sahasının temelini attı.

Kardeş Şehir Aalen ile Spor Sahasının Temeli AtıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ülkemize sığınan mağdur mültecilerinin eğitimi için Reyhanlı'daki Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan spor sahasının temelini attı.
Gerçekleştirilen temel atma törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve ailesi, HBB Başkan Vekili Serdar Güven ve eşi Saniye Güven, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve birçok vatandaş katılım gösterdi.
 
Yoğun katılımın olduğu tören, Suriyeli çocukların Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çiçek takdim etmesi ile başladı.

BAŞKAN SAVAŞ: BİR ÇOCUK OKUR DÜNYA DEĞİŞİR

Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi’ndeki spor sahası temel atma töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Reyhanlı ilçesindeki Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi’ne yapılacak spor sahasının temelini atmak amacıyla bir aradayız.  Kısa zaman öncesinde ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlarımızın eğitimi için yaptığımız okuldaki öğrencilerin sadece eğitimle sınırlı kalmaması ve spor yaparak sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini istiyoruz. Özellikle Aalen ile Hatay’daki kardeş şehir bağlantısıyla Suriyeli mülteci çocukların yararına yapılan okulu, kardeşliğimize borçluyuz. Bir çocuk okur dünya değişir. Suriyeli çocukların okumasını sağlayarak dünyaya ve çevrelerine yararlı bireyler olacaklarını düşünüyorum. Hatay genelinde Suriyeli çocuklarımızın eğitimi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

RENTSCHLER’DEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, mağdur mülteci çocuklar için göstermiş olduğu duyarlı davranış ve yardımlardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.
 
 
Kardeş Şehir Aalen ile Spor Sahasının Temeli Atıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet