Skip Navigation Links

Turizm Etkinliklerinde Öğrencilerden Muhteşem Gösteri

İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

Turizm Etkinliklerinde Öğrencilerden Muhteşem GösteriWeb
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esat Aşgar, “Cennet ülkemizin doğası, kültürü, yemekleri, hürmeti, güneşi, kumu, denizi ve daha sayılabilecek birçok örnekleri üzerinde taşıyan medeniyetler şehri Hatay’da yaşamaktan gurur duyuyorum. Ülke turizminde hak ettiği yerlere girişimci işadamlarımız ve devlet desteği ile hızla yapılan çalışmalar ve projeler geliştirilmekte ve İskenderun şehrimizde kaliteli hizmet ve otelcilik sektörü sayısı hızla artmaktadır. Ülkemizin her bir noktasında yaşayan güzel Anadolu insanımızın ve kültürümüzün dünya turizminde hak ettiği kaliteli yeri hızla alması dileklerimle sözlerime son veriyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Hatay’da yapılan halkoyunları müsabakasında birinci gelerek Hatay ve İskenderun’umuza büyük başarılar kazandıran Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile halaylar çekildi.
Okulun Konaklama bölümü Öğretmeni Murat Tolga Eser tarafından öğrenciler ile birlikte hazırlanan Semazen gösterisi, okulun anasınıfı öğrencilerinin Lirik dans gösterisi, Aşuk ve Maşuk gösterisi, Trakya roman ve Karadeniz oyunları gösterisi, büyükler dans gösterisi ve Ege zeybek oyunları gösterileri ile devam eden Turizm Haftası şenliklerinde öğrencilerin birbirinden güzel oyunları ve gösterileri davetliler ve veliler tarafından yoğun alkış aldı.
Engelsiz İskenderun Derneği Down Sendromlu öğrencilerin kolbastı gösterisi de davetlilerin büyük beğenisini toplarken, Down Sendromlu öğrenciler de yaptıkları gösterileri ile gönüllerince eğlendiler.
Etkinlik sonunda ülke tanıtımına yönelik slayt katılımcılara izlettirilerek etkinlik sonlandırıldı.
Etkinliğe İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Turizm Müdürü Ayla Mutluay, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, HAŞPADER Başkanı Özgür Dede ve yönetim, İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencileri katılım gösterdi.
 
 
 
 
 
Turizm Etkinliklerinde Öğrencilerden Muhteşem Gösteri videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet