Skip Navigation Links

'Cumhuriyet Tarihinin En Kritik Seçimini Yaşayacağız'

Avukat Mehmet Duduoğlu CHP'den Hatay Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı 'Cumhuriyet Tarihinin En Kritik Seçimini Yaşayacağız'

Politika   A+a-

Avukat Mehmet Duduoğlu CHP’den Hatay Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı
“Cumhuriyet Tarihinin En Kritik Seçimini Yaşayacağız”

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

İlçemizin yetiştirdiği değerli siyaset adamlarından ve ömrünü Cumhuriyet Halk Partisine vakfetmiş olan Avukat Mehmet Duduoğlu cumartesi günü Saat Meydanında çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Hatay Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Saat 13;00’da gerçekleştirilen basın açıklamasının açılış konuşmasını CHP?Dörtyol İlçe Başkanı İhsan Dağlıoğlu yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisinden Hatay Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Avukat Mehmet Duduoğlu yaptığı konuşmada; “Değerli Hemşerilerim; Gün mücadele ve direniş günüdür. Ben de Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyetçi, demokrat, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bir Türk vatandaşı olarak, Türk ulusunun kutsal mücadelesinde birlikte mücadele etme kararını almış bulunmaktayım. Partili arkadaşlarımın ve hemşerilerinim yoğun isteklerini de dikkate alarak, üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum, kökleri kurtuluş savaşına kadar uzanan, Cumhuriyetten önce kurulan ve Cumhuriyeti kuran ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan, dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk zaferin üzerinden Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunu sağlamış, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli sorumluluklar üstlenmiş olan CHP 'den Hatay milletvekili aday adayıyım. Eğer milletvekili olursam, Cumhuriyet rejimimizin içinde bulunduğu tehlikenin bilinciyle, ülkemizin ve Ortadoğu devletlerinin üzerinde kara bulut gibi gezinen kanlı Amerikan emperyalizmine karşı mücadele edeceğimi, Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine bağlı kalacağımı, sosyal refah devleti olanaklarının toplumun her kademesine ulaştırılması için çalışacağıma, Yurttaşlarımız için her alanda fırsat eşitliğini, dayanışmayı ve paylaşımı sağlayarak refahın ve huzurun artması için çalışacağımı, yoksullaşan halkımın zenginleşmesi, işsizlere iş alanları sağlanması, işçimizin, çiftçimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın, emeklilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin ve diğer tüm toplum kesimlerinin insanca yaşamaları için var gücümle çalışacağıma ve Kültürler kenti olan Hatay'a yakışır şekilde dil, din, mezhep, bölge farkı gözetmeksizin herkesin haklarını savunan bir mücadele adamı olacağıma söz veriyorum.” dedi.

 

Konuşmasında AKP Hükümetinin 8 yıldır uyguladığı yanlış politikaları da eleştiren CHP Hatay?Milletvekilli aday adayı Avukat Mehmet Duduoğlu; “Değerli arkadaşlarım; Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini yaşamaktayız. Cumhuriyetimiz, Ulusal Bağımsızlığımız, Üniter Devlet Yapımız, Devletimizin ve Cumhuriyetimizin Temel İlkeleri Tehdit Altındadır. ABD'nin Genişletilmiş Büyük Orta-doğu Projesinin uygulayıcısı olan ve 8 yıldır Ülkenin tüm değerlerini yabancı şirketlere peşkeş çeken, tüm devlet kurumlarında yandaş kadrolaşmayı hızlandıran, yargıyı siyasallaştırmaya, ordumuzu etki-sizleştirmeye, kendi milis gücünü kurmaya çalışan ve bu doğrultuda tüm mevzuatı değiştiren AKP, Haziran ayındaki seçimlerde tekrar iktidara gelirse ne olur biliyor musunuz? 2014 de Başkanlık sistemi ve devamında tek ve tam yetkili şahsa dayalı dikta rejimi. Sonrası mı? Sonrası aynı Tunus, Mısır ve Libya gibi halk hareketi kisvesi altında ABD, NATO, Birleşmiş Milletler işgali ve ülkemizin bölünmesi. Buna izin verecek miyiz? Hayır. Lütfen dikkatli olalım. Bu senaryolara izin vermeyelim. AKP iktidarına oylarımızla son verelim. CHP ne vereceğimiz oylarımızla ülkemizin Üniter yapısını, birlik ve beraberliğimizi koruyalım” çağrısında bulundu.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPIP 12 HAZİRAN’DA AKP İKTİDARINI SANDIĞA GÖMECEĞİZ
Kendi zenginlerini yaratan, Ali Dibo yöntemleriyle şaibeli devlet ihaleleri ile ülke kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çeken AKP iktidardan memnun olmadıklarını da belirten CHP Hatay Milletvekilli aday adayı Avukat Mehmet Duduoğlu;; “Dostlarım, onurlu bir T.C. yurttaşı olarak, Cumhuriyetimizi ve ülke bütünlüğümüzü tehlikeye atan, Atatürk'ün izlediği tam bağımsızlığa dayanan dış politikadan uzaklaşarak teslimiyetçi bir yaklaşımı benimseyen AKP iktidarından memnun değiliz. Kutsal duyguları ve kavramları istismar ederek siyaset yapan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel, ilkeleriyle kavga eden AKP iktidarından memnun değiliz. Partizan kadrolaşma ve uygulamalarla Emniyet, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık hizmetlerinde ve diğer devlet kurumlarında yandaş kadrolaşmaya giden iktidardan memnun değiliz. Ülke ekonomisini çökerten 8 yılda ülkenin borcunu 200 milyar dolarlardan 600 milyar dolara yükselten iktidardan memnun değiliz. Cumhuriyetin kazanımları olan stratejik ekonomik kuruluşları, gece yarısı pazarlıklarla, Yüce Divanlık suçlar işlenerek özelleştirme adı altında, yerli yabancı işbirlikçilere peşkeş çeken AKP iktidarından memnun değiliz. Ülkenin bankacılık sektörü ile mal ve para borsalarını yabancıların kontrolüne bırakan AKP iktidarından memnun değilim. Özgürlükleri kısıtlayan, generalleri, muhalif yazarları, gazetecileri, aydınları bahanelerle hapse atan iktidardan, memnun değiliz. CHP'nin önerdiği İntibak Yasasını hala çıkarmayarak, emeklilerimizin haklarını gasp eden insanımızı yokluğa yoksulluğu mahkum eden AKP iktidarından memnun değiliz. O halde ne yapacağız? Ülkemizin bütünlüğü için, birlikte mutlu bir gelecek için hep beraber 12 Haziranda güç birliği yapıp, memnun olmadığımız AKP iktidarını CHP ne vereceğimiz oylarla sona erdirip sandığa gömeceğiz.” dedi. CHP Hatay?Milletvekilli aday adayı Avukat Mehmet Duduoğlu yaptığı basın açıklamasının son bölümünde ise Ülkenin ulusal gelirinde iller bazında 9. sırada olan Hatay'ımız gelişmede 22. sıra-dan 35. sıraya gerilemiş olduğunu belirterek; “İskenderun körfezi enerji havzası haline getirilmiştir. Ancak, enerji havzası haline getiri-lirken ve sanayileşirken çevre ve insan sağlığı düşünülmemiş, doğa katliamı yapılmıştır. Körfezde kömürle çalışan termik santral sayısı gittikçe artmaktadır. Bu santralar nedeniyle körfezin suyu doğal özelliklerini kaybetmeye başlamış, hava kirlenmiş, balıkçılık ve tarım sektörü zarar görmüştür. Doğa, tarih ve kültür turizmi geliştirilmemiştir. Terör nedeniyle yaylalara çıkılamaz hale gelmiştir. Sanayileşen bölgemizde taşeron işçilik artmıştır. Eşit işe eşit ücret prensibi yok edilmiş, sigortasız ve güvencesiz köle işçilik dönemi başlatılmıştır. “diyerek tamamladı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet