Skip Navigation Links

Başkan Nehir TRT Fm’de Konuştu

TRT FM Çukurova radyosunda Nur Görür'ün sunumuyla Akdeniz'den Toroslara programının telefonla bağlanarak konuk olan Samandağ Belediye Başkanı Mitha

Başkan Nehir TRT Fm’de Konuştu

Gündem   A+a-

 
TRT FM Çukurova radyosunda Nur Görür'ün sunumuyla Akdeniz'den Toroslara programının telefonla bağlanarak   konuk  olan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yaptığı ve yapacağı hizmetleri değerlendirdi.
Samandağ  Belediye Başkanı Mithat Nehir, TRT FM Çukurova radyosuna konuk oldu. Başkan Nehir, biten ve devam eden projeleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi.
 
TRT FM Çukurova radyosunda Nur Görür'in sunumuyla Akdeniz'den Toroslara programına telefonla bağlanan  Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yaptığı ve yapacağı hizmetleri değerlendirdi. Spiker Nur Görür'ün sorularını da yanıtlayan Nehir, Sosyal projeleri değerlendirdi:
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, TRT Çukurova radyosunda yayınlanan “çukur ovadan toroslara “adlı programın canlı telefon bağlantı konuğu oldu.
 
Samandağ Belediyesinin Sosyal Projelerinin konuşulduğu programda Kreş ve Gündüz Bakımevinin kurulmasıyla beraber gerçekleştirilmek istenen hedefler konuşuldu. İpek köyü projesi yapılması düşünülen sosyal projeler Yaşlı bakımevi,engelli bireylerle ilgili bir merkez kurulma çalışması gibi… İlçenin aydınlık geleceğine katkı sunacak sosyal,insan odaklı belediyecilik çalışmaları dile getirildi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:  Biz iktidara geldiğimiz günden bu yana kendi personellerimize belirli eğitimler vererek , belirli istihdamlar yaparak çıtamızı yükselterek yolumuza devam ediyoruz. İlçemizde bazı mahallelerde suç eğiliminin diğer mahalleler ile kıyaslandığında diğer mahallelerden biraz daha fazla olduğunu buna bir çözüm üretelim istedik. Ve bu konuda hem toplumdaki suça eğilim oranını azaltmak hem de imkanı ve fırsatı olmayan kimi ailelerin çocukların kreş eğitiminden geçmelerini sağlayabilmek amaçlı bir kreş oluşturma düşüncesi oluştu. Özellikle bu Büyükşehir yasası ile beraber köyden mahalleye dönüşen kimi yerleşim birimlerinde bırakın kreşi ulaşımda ciddi sıkıntılar var. Yeşil alanlar, imar planlarında sorunlar var. Bütün bunların yeniden planlanması, yapılması gerekiyor. Bütün bunlara dokunan bu mahallelerinde kapsayacağını düşündüğümüz şehir merkezinin dışında böyle bir çalışmamız oldu. O köyde yaşayan çocuklarda aynı fırsatları vermek amacı ile böyle bir çalışma oldu. Şuan kreşimiz aktif durumda 20-25 çocuğumuzun orada hem bakımı yapılıyor hem de eğitimi veriliyor. Tabi kapasitemiz daha fazla duyuldukça, farkı anladıkça talepler artmakta. Buradan da 0-5 yaş çocuğa sahip ailelerede seslenmek istiyorum. Anne babalık bir eğitim alarak olunmuyor. Hepimiz çocuklarımızın donanımlı birer birey olması için uğraşıyoruz. Bu anlamda kreşler önemli. Çalışsan anne babaların çocuklarının bakımları ile ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kendilerince çözüm ürettiklerini de biliyoruz. Biz bunlara iyi bir alternatif getirerek çocukların hem güvenilir ellerde hem sağlıklı bir eğitim almaları için elimizden geleni yaptık. Bunun dışında yapmış sosyal belediyecilik anlamında kreş bu mahallemizde ilk ve diğer mahallelerde de ihtiyaç doğrultusunda açılabilir mi zemininde bir çalışma yapıyoruz. Bunun dışında yapmış olduğumuz ipek böcekçiliği ve el dokuma kurusunun ikinci etabını başlatıyoruz. Bununla ilgili yapmış olduğumuz İpek Baharı Festivali kapsamında ülkemizin muhtelif yerlerinden belli isim yapmış moda tasarımcıları, eğitimciler konuklarımız oldu. Bundan sonra da Mart ayında bu etkinliğimiz devam edecektir.Şuanda Yaşlı Bakımevi projemiz var bununla ilgili  nasıl ki bebeklerin çocukların bakıma ihtiyacı oluyor ise belli bir yaştan sonra emeklilerin yaşı ilerlemiş vatandaşlarımızın aynı ortamı paylaşabilecekleri mekan yaratma aşamasında bir çalışmamız var. Belediyelerin tüm halka dokunma temas etme gibi bir imkanı var ve biz belediyeler ekonomik anlamda dada da güçlendirilirsek daha güzel projeler ortaya çıkacaktır.dedi 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet