Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

UKOME Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

UKOME komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

UKOME Kurul Toplantısı GerçekleştirildiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 13.04.2017 tarihinde gerçekleştirildi.
HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden başkanlığında ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Hatay’da toplu taşımacılık yapan S ve C plaka grubunda yer alan Personel Taşıma araçların güzergah ve çalışma izin belgesinin düzenlenmesi talebi gündem maddelerinde ilk sırada yer aldı. Taksi ücretleri fiyatlarının da konuşulduğu toplantıda trafik sigortası ve akaryakıt fiyatları vb. artışlardan dolayı revize edilen taksi ücretleri oy birliğiyle kabul edildi. 
Okul güzergahlarında araçların hızlarını yavaşlatmak adına kasislerin yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, bas geç botunu ile değiştirilmesi talebinin oylanmasının ardından kasislerin kalması yönünde karara bağlandı. Öğrencilerin okula giriş çıkış saatlerinde hızlı seyir eden araçların can ve mal kaybına sebebiyet vermesine önlem olarak yerleştirilen kasislerin, eksik görülen okul güzergahlarında yapılması gerektiği belirtildi. Bunların yanı sıra trafik akışının güvenliğinin sağlanması amacıyla belirlenen güzergahlarda trafik akışının tek yön olarak düzenlenmesi ve Reyhanlı ilçesinde ağır tonajlı araçların 08.00-18.00 saatleri arasında ilçe merkezinden geçişinin yasaklanması gerektiği, bununla birlikte bilgilendirme amaçlı levhalandırma çalışmaları yapılması oy birliğiyle olumlu karara bağlandı.
Emniyet, Jandarma,  Polis ve İtfaiye Merkezi bina önlerinde sivil araçların duraklama yapmasının görevlilerin gidiş ve gelişlerinde sorun teşkil ettiği konusu değerlendirildi. Söz konusu bölgelerde güvenlik açısından zafiyet oluşturduğundan dolayı park yasağı getirilmesi talebi oylanarak kabul edildi. İskenderun ilçesi İsmet İnönü Caddesi- Tayfur Sökmen Meydanı Battı-Çıktı yapımı ve geometrik düzenlemesi projesi yapım aşamasında, trafik akışını sağlayacak alternatif yolların belirlenmesi hususunda HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığına yetki verilmesi talebi oy birliğiyle kuruldan geçti.  
İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik 22 ana gündem maddesi ve 5 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2017 yılı Nisan ayı UKOME Kurul toplantısında, maddeler oylanarak 1 madde red, 2 madde alt komisyona havale , 1 madde oy çokluğu ile ve 23 madde oy birliği ile yönünde karara bağlandı. 
 
UKOME Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar