Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Kurtuluştan Dirilişe” Programı Gerçekleştirildi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve İskenderun Belediyesi işbirliği ile milli birlik ve beraberliğin önemini vurgu

“Kurtuluştan Dirilişe” Programı Gerçekleştirildi

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve İskenderun Belediyesi işbirliği ile milli birlik ve beraberliğin önemini vurgulamak ve pekiştirmek için düzenlenen “Kurtuluştan Dirilişe” programına yoğun ilgi gösterildi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)ev sahipliğinde; Gaziantep Üniversitesi ve İskenderun Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Seyit Onbaşı’dan Ömer Halisdemir’e, Kurtuluştan Dirilişe” adlı şehitleri anma ve konser programında hüzün, coşku ve gurur bir arada yaşandı.
 
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda gerçekleşen programaHatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin,2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ileakademisyenler, öğrenciler ve toplumun her kesimindenvatandaşlar katıldı.
 
Program, yoğun mesaisi nedeniyle programa katılamayan Hatay Valisi Erdal Ata’nın mesajının okunması ile başladı. Çanakkale’den günümüze kadar yaşanan çarpıcı görüntüler sinevizyonla ekrana yansıtıldı ve araka plan eş zamanlı olarak sanatçıların seslendirdiği eserlerle canlandırıldı. Dursun Ali Erzincanlı’nın seslendirdiği Ömer Halisdemir’e adanan “30 Kuş” şiiri gözyaşları içerisinde dinlendi. Diriliş Ertuğrul dizisinin jenerik müziği de diziden kesitler sunularak seslendirildi. Itri’nin tekbiri, Âşık Veysel’in şiirleri, Sema ve Semah gösterileri ile Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait türkülerin seslendirilmesi ile milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.
 
Yoğun ilgi ve beğeni gören programda, sanatçıların performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. Finalde; programın Genel Sanat Yönetmeni olan GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Elemanı Dr. Hakan Tatyüz’e çiçek takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar