Skip Navigation Links

“Hem Çalışanın Hem İşverenin Yanındayız!”

Sosyal Güvenlik Hatay il müdürü Hamit Bal Radyo Mega’nın konuğu oldu. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın Radyo Mega 97.7’de hazırlay

“Hem Çalışanın Hem İşverenin Yanındayız!”

Gündem   A+a-

 
Sosyal Güvenlik Hatay il müdürü Hamit Bal Radyo Mega’nın konuğu oldu. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın Radyo Mega 97.7’de hazırlayıp sunduğu,  ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ programına konuk olan Hamit Bal Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışanlar ve işverenleri yakından ilgilendiren uygulamaları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hatay’ın yetiştirmiş olduğu genç değerlerimizden, dinamik, çalışkan, başarılı ve sevilen SGK il müdürü Hamit Bal Mega Radyo’ya il müdür yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve SGK İskenderun merkez müdürü Bilgin Çam ile birlikte geldi.

Mega Radyo takipçilerinin radyolarından, telefon ve bilgisayarlarından canlı olarak ilgiyle takip ettiği Panorama programında Hamit Bal SGK ile ilgili çalışma ve gelişmeleri anlatırken, Programın yapımcısı Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da samimi bir sohbet ortamında yanıtladı.

Kurum uygulamaları ile ilgili son gelişmeler konusunda öncelikle kurum personellerinin eğitimini yaptıklarını, daha sonra diğer kurumlar, çalışanlar ve işverenlerle de bu gelişmeleri paylaşmak üzere Hatay genelinde eğitim ve bilgilendirmeler yaptıklarını ifade eden SGK il müdürü Hamit Bal, işini severek yaptığını, vatandaşın sorunlarına çözüm odaklı yaklaştıklarını vurguladı.
Konu başlıklarıyla sorunlar ve uygulamalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal; Genel sağlık sigortasındaki yeni düzenlemelerle bu güvence kapsamının genişlediğini, artı istihdam desteği projesinin işverenlere ve çalışanlara pozitif yansımaları olduğunu, kayıt dışı uygulamaların minimize edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kurum adına 16 banka ile protokol anlaşması yapıldığını belirten Hamit Bal, Emeklilere promosyon ödemelerinin başladığını, 1000 TL.’nin altında maaş alan emeklilere 3 yıl için bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL, 1000 – 2000 TL arası maaş alan emeklilere 375 TL.  Maaşı 2000 TL’den fazla olanlara da 450 TL. promosyon ödemeleri yapıldığını açıkladı. Memur emeklilerine ikramiye ödemesi yapıldığını, primini düzenli ödeyen bağ-kur sigortalılarına da indirim yapıldığını ifade eden Hamit Bal, İşverenlere teşvik amaçlı asgari ücret desteği verildiğini, primlerde ertelemeler yapıldığını duyurdu.

SGK il müdürü Hamit Bal, kurumsal yeni uygulamalardan söz ederken esnafları da yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Açıklamasında memurların emekli sandığı uygulamasının benzeri olan bir uygulamayla ‘ahilik sandığı’ kurulduğunu söyleyen Bal, bu ahilik sandığıyla esnafın çalıştığı sürede biriken bu fon ile ikinci bir emeklilik şansı doğduğunu esnaflara müjdeledi.
Bir saati aşkın bir sürede SGK’nın yeni uygulamaları ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı sohbet,  kentin tek radyosu MEGA RADYO stüdyolarında gerçekleşti.  Söyleşi programı FM bandı 97.7 frekansından, www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com adresleri üzerinden internetten de canlı olarak yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yapımcılığını Mega Haber Müdürü Mustafa Mert gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet