Skip Navigation Links

Avukat Bülent Akbay'dan Dobra Dobra

Fazla söze gerek yok.. Bugüne kadar sözleri ve yaptıklarıyla gündemdeki adam Avukat Bülent Akbay sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi.. Canlı canl

Politika   A+a-

Milletvekilliği aday adaylığından meclis üyeliği yaptığı dönemlerde mecliste yaşananlara, giyim tarzı, rahatlığı ve fikirleriyle çok tartışılan isim Avukat Bülent Akbay’la yaptığımız çok özel söyleşide, en özel sorulara dobra yanıtlar aldık..
Fazla söze gerek yok.. Bugüne kadar sözleri ve yaptıklarıyla gündemdeki adam Avukat Bülent Akbay sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi.. Canlı canlı röportajı videodan da izleyebilirsiniz..

Avukat Bülent Akbay’dan Dobra Dobra

                                                                                                            YORUMSUZ VE ŞEFFAF RÖPORTAJ..

Öncelikle 10 Ocak’a kadar, CHP iç hukuku gereği seçilmişlerin, önümüzde ki seçimde aday olacakların bir an önce bulundukları görevlerden istifa ederek, seçim çalışmalarına başlanmaları istendi. Bende bu temelle yeni yılda, yepyeni bir başlangıç yapmak istedim. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlanıyor. Bu seçimler de aday olacak insanların, gecesini gündüzüne katıp çalışması bir zarurettir. Çünkü, altı aylık bir süre sonunda sağlıklı bir seçim gerçekleştirilemez ise, Türkiye’nin son demokratik seçimiyle karşı karşıya kalabiliriz. Ak Parti bir süredir, çeşitli eylem ve tercihleriyle, baskıcı otoriter bir rejimin kuruluş hazırlıklarına başlamıştır. Ak Parti’nin kendi içinde ki karanlığı, Türkiye’nin tüm kentlerine ve kurumlarına yaymaya yönelik çok ciddi adımlar ve faaliyetleri söz konusudur. Bu temelde bir an önce seçim çalışmalarına başlayarak, Ak Parti’ye karşı gerçekten aydınlıktan yana halkın sorunlarını çözebileceği ve geleceğe taşıyabilecek adımları atabilmek için, Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı oldum.
CHP’nin Türkiye’nin iktidarına hazır olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de CHP’ye hazır olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde öncelikle geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren, Kılıçdaroğlu’yla başlayan çok ciddi bir takım demokratikleşmeye yönelik adımlar ve yenilikleşmeye yönelik adımlar atıldı. Bu yenileşmenin en önemli özelliği, kararlı, cesur ve devrimci adımların atılıyor olmasıdır. Bu konuda kararlılık ve cesaret ürünü olan kararlar alınmadığında, ortada herkese hoş görülen ancak asla sorun çözmeyen kararlarla, tarafsızlık adı altında sadece sorunları büyüten tutumlarla, siyaseti yapanların sadece ve sadece sorunları ertelediklerini gördük.
Kılıçdaroğlu’yla birlikte CHP’de, aslında Türkiye’de tüm siyaseti yapanların hangi konuda ne talep ettiği ve hangi konu için hangi sorun için, hangi çözüm önerilerine sahip olduğunu, net açık ve kararlılıkla ifade etmeli. O temelde çalışmalarını yürütmeli ki halkın teveccühüne sahip olabilsinler. Gerek Hatay’da gerekse Türkiye’de, hem sosyal hem kültürel hem siyasal yapısına ilişkin, birikimlerimi aktarabileceğimi, ciddi anlamda sorunlara çözüm ütebileceğim projeler üretebileceğimi, hepsinden önemlisi de Hatay halkının kararlılığını, yürekliliğini Ankara’ya taşıyabileceğimi hatta Hatay’ın sahipsizliğine son verebileceğimi düşünüyorum. Bu nedenle aday adayı oldum.

Öncelikle insanların doğal hallerinin değişmesi gerekmiyor. Siyaset yaparken bu zamana kadar sürekli siyasetçilerin göz boyamaya yönelik bir takım çalışmalar içerisinde olduklarını gördük. Herkeste bunu bekliyor. Oysa biz bu sokaklarda yaşıyoruz, bu sokaklarda dolaşıyoruz, bu topraklarda büyüyoruz ve bu ülkenin insanıyız, bu kentin bu şehrin insanıyız. Her gün kendimize bir şeyler katmaya yönelik, birikimlerimizi geleceğe taşımaya yönelik, öğrenmeye yönelik ve sorunları çözmeye yönelik adımlar atıyoruz. Bu ülkede yaşıyoruz, yaşarken de düşüncelerimizi ve birikimlerimizi açıklıkla ifade edebilmeliyiz ki gelişmeye yol açabilelim. İnsanın şekliyle ilgili bir takım giyim kuşamıyla ilgili bir takım yorumlar, işin magazinsel yani bu konuda çok ciddi bir tepkiyle karşılaşmadım. Hatta çoğu zaman takdirle karşılandım.

Aykırı fikirlerime gelince, aslında çokta aykırı fikirler olduğunu düşünmüyorum. Sadece var olan alışkanlıkların dışında, sorunları çözmeye yönelik bilimsel ve akılcı olduğunu düşündüğüm fikir ortaya koydum. Genellikle de olumlu tepkilerle karşılaştım. Yanlış anlaşıldığımı düşünmüyorum. Çünkü, ben bir avukatım, hepsinden öncesi uzun yıllar araştırmacı yazarlıklar yaptım. Kendimi iyi ifade eden insanlardan biriyim, kendimi anlatabiliyorum. Ancak yanlış anlaşılmışmış gibi bazı tepkilerle karşılaşabiliyorum. Karşılaştığım tepkilerden gerek siyasal gerek sosyal ve kültürel anlamda değişime yönelik önerdiğim projelerin bir şekilde birilerini rahatsız etmesinden kaynaklı olarak, siyasal anlamda açıklamalarımdan dolayı zemin kayması yaşayanların dile getirdiği bazı tepkiler olabiliyor. Bunun etkisiyle bazı düşünceler ifade edilmiş olabilir. Ama genellikle çok olumlu tepkilerle karşılaştım. Bu yanıyla yanlış anlaşıldığımı düşünmüyorum.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet