Skip Navigation Links

Hatay Tarımına; Üniversite, İş Dünyası ve Meslek Odalarından Destek

Hatay’ın tarım ürünlerinin tanıtılması ve marka değerinin oluşturulması için gerçekleşen Coğrafi İşaretler Bilgilendirme Toplantısında sektör temsilci

Hatay Tarımına; Üniversite, İş Dünyası ve Meslek Odalarından Destek

Gündem   A+a-

 
Hatay’ın tarım ürünlerinin tanıtılması ve marka değerinin oluşturulması için gerçekleşen Coğrafi İşaretler Bilgilendirme Toplantısında sektör temsilcileri görüşlerini paylaştı.

Ürünler için ulusal ve uluslararası platformlarda coğrafi işaretler tescili alınması ve yüksek miktarlarda ticari gelir elde edilmesi kapsamında akademik ve pazarlama alanları gibi birçok sürecin değerlendirildiği toplantıya çok sayıda davetli katıldı.
Antakya’da bir otelde gerçekleşen ve Hatay’ın iş dünyasını ve meslek odalarını buluşturan toplantıya katılan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ya coğrafi işaretlere verdiği destekler için plaket takdiminde bulunuldu.

Açılış konuşmalarının ardından Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Prizren İş Forumu-Kosova İşbirliği Protokolü imzalandı.
Bilgilendirme sunumlarına geçilen toplantıda; TPK Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe tarafından ‘Coğrafi İşaretli ve Geleneksel Ürün Adı Başvurusu’ konulu sunum yapıldı. Daha sonra sırasıyla Serdar Bilecen, MKÜ Öğretim Görevlisi Elif Ovalı, Huriye Özener, Av. Ekin Karakuş Öcal ve Süheyl Budak coğrafi işaretleri ilgilendiren farklı konularda birer sunum yaptılar.
Genel değerlendirmenin yapıldığı toplantı soru cevaplarla devam etti. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet