Skip Navigation Links

İskenderun’a Dev Kültür Kompleksi Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ‘’AB’nin Hayır demesiyle Evet oyları bir anda yükseldi’’

İskenderun’a Dev Kültür Kompleksi YapılacakWeb
TV

Gündem   A+a-

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Hatay’da gerçekleştirecekleri turizm çalışmaları hakkında müjdeli haberler verdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Akparti  İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ilçe yönetimi ve Turizm müdürleri ile birlikte İGC’yi ziyaret ettiler.
 

BAKAN İLE GÖRÜŞEME

 

İGC Başkanı Veysel Cıncık, Basın Merkezi’nin içinde bulunduğu tarihi binanın Cemiyete 29 yıllığına tahsisi konusunda gazetecilerin talebini ilettiği Yayman,  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı arayarak görüştü. Telefonun megafonunu da açarak görüşmeyi salonda bulunanların dinlemesini sağladı. Bakan Avcı bu konuya olumlu bakacağını, Referandum sonrasında Ankara’ya gelecek İGC Yönetim Kurulu ile görüşerek çözmeye çalışacağını belirtince, salonda bulunanlar alkışladılar.
 

Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Yayman, “Kültür Turizmi canlanacak”

 
İGC Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yaptığı konuşma da turizm projelerini anlattı. Yayman “Hatay’da turizm hamlesi başlatıyoruz. İskenderun Belediyemiz ile birlikte Kültürhan projemiz var. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin benzerini İskenderun’a da yapacağız inşallah.” Dedi.
 
 Ziraat bahçesinin içerisinde bin kişilik bir konferans salonunun olduğu aynı yapıyı buraya yapmayı düşündüğünü ifade eden Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“İçerisinde 30 ayrı iş yerinin faaliyet göstereceği Avrasya kültürümüzü canlandıracak olan bu Kültürhanı esnaflarımız yönetecek. Burada bayanlarımız da yer alacak. 7 bin metrekare alanda inşa edilecek olan Kültürhan kütüphanesinde en az 100 bin kitap bulunacak. Engelliler için özel alanlar olacak. 24 saat yaşayan bir yer olacak. Bu kültürhan da el sanatları, yöresel ürünler, pastane, lokanta, Restaurantlar olacak. Bunun yanısıra Sahile de Anıt alanının hemen arkasına kütüphaneler yapmayı düşünüyoruz. Belen’in hemen girişine Kültür parkları yapılacak Bunun yanında İskenderun’a değer katacak tüm projeleri inceliyoruz. Hatay’da turizm hamlesi başlatacağız. Denizlerimizden de istifade edilecek. Yolcu gemilerinin Körfeze gelmesi ve Antakya ve çevre ilçelerdeki tarihi mekanların gezilmesi için girişimler yapılacak. Bu konularla ilgili Hatay Kitapçığı bastırdık, Hatay’ı anlatan yeni tanıtım filmleri de çekiyoruz. Bu bölgenin turizm de hak ettiği yere gelmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlerin desteği bizlere çalışma azmi veriyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman konuşmasının devamında ise; “Sivil Toplum örgütlerinin çalışma ve fikirleri bizlere yön veriyor. Bu bakımdan sizler bu bölgenin ekonomisine yön veren değerli iş adamlarınız. Bu vesile ile 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Referanduma da dikkat çekmek istiyorum. Daha güçlü ve İstikrarı yakalamış bir Türkiye için, seçimlerin çok önemli olduğunu da belirtmek isterim”
 

Yayman, Referandumla ilgili olarak da şunları söyledi:

 
“Kampanyanın başlangıcı ile bugün arasında büyük fark var. Pozitife döndü. Avrupa’da Türkler aleyhine başlatılan kampanyalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın başına silah dayalı halde yapılan pankartı, ibreyi EVET’e çevirdi. İnsanlar şunu söylüyorlar.’Avrupa hayır diyorsa biz evet diyeceğiz’ diyorlar. Toplumda bilinçlenme var. Eskiden Başkanlık sistemini savunuyorduk. Ben zamanında bunun kitabını yazdım Türkiye de bürokrasi çok. Hızlı karar alabilen verimli bir Devlet anlayışı lazım. Türkiye de her 10 yılda bir darbe olmuş. IMF ile çok sayıda stand-by anlaşması imzalanmış. Normalde 1923 den itibaren 2183 yılında 93.hükümet gelmeliydi ama şimdi görevde. Türkiye’ nin madenleri, altını yok ama çok şükür. Türkiye de şimdiye kadar güçlü hükümetler yönetseydi bugün çok farklı yerde olurduk ve kişi başına düşen milli gelir 20 bin Dolar olurdu. Her zaman Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında sorun çıktı. Bu nedenle bizim güçlü bir yönetime ihtiyacımız var.”
 
İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için ve bina sorunuyla ilgili girişimde bulunduğu için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman’a teşekkür etti
 
 
 
 
 
 
İskenderun’a Dev Kültür Kompleksi Yapılacak videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet