Skip Navigation Links

Bunun Adı Emek Hırsızlığıdır!!!

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Bülent Bozdoğan, 8. Gün Haber'in sorularını yanıtladı.

Politika   A+a-

Bunun Adı Emek Hırsızlığıdır!!!
CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Bülent Bozdoğan, 8. Gün Haber’in sorularını yanıtladı. Türkiye’nin gündeminde olan ve üniversite sınavına giren çocukların ve velilerin herkesin tepki gösterdiği şifreli soru skandalıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, aynı zamanda kontenjan milletvekili adayı uygulamasının da doğru olmayacağı kanaatini ifade etti.

Bülent Bozdoğan, şifreli soru olayını emek hırsızlığı olarak belirtirken, kendisinin ve çevresinde üniversite sınavına giren yakını olamamasına rağmen bu konuya duyarsız kalamadığını söyledi. Bülent Bozdoğan açıklamasında şöyle dedi; “Son yılların en büyük skandallarından bir tanesi, bundan bir önce ki zaten KPSS sınavında yapılan bir haksızlık vardı. Bu haksızlıkla epeyce memur adayı kardeşlerimiz sıkıntıya girmişti. Bugün de kendini geleceğe hazırlayan lise bitiren veya bitirmek üzere olan öğrenciler aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Tabi böyle bir şifreleme ortaya çıktıktan sonra bazı açıklamalar yapıldı. Bizde az çok matematik bilen biri olarak kontrol ettik gerçekten böyle bir şey var mı diye, evet var. ÖSYM Başkanı’nın Pazar gün ki açıklamalarını da göz önüne aldığımızda, ben hiç tatmin olmadım. Yapılan açıklama, benim şuan da üniversite sınavına giren bir yakınım olmamasına rağmen, beni tatmin etmedi ki yakını olanları tatmin etsin. Bu resmen insanların emeğini çalmak demektir. Düşünün 17-18 yaşlarında bir genç geleceğini hazırlamak için o kadar çalışıyor. Sonra birileri çıkıp şifreyle hak etmeyenleri ön plana geçirmeye çalışıyor. Diğerlerinin haklarını yiyor. Bunu kabullenmek mümkün değil, umudumuz böyle bir şeyin olmamasıydı ama halen ikna edici bir şey göremiyorum.”

Adaylar Hatay’ın Öz Çocukları Olmalı

“CHP’de kontenjan kelimesi kullanılmadı ama farklı bölgelerden ilimizden aday adayı olmak için müracaat eden insanlarımız var. Bunları kontenjan gibi düşünürsek yanlış olur. Aday adayı olarak kendilerini açıkladılar bir kontenjan olarak gelmeyecek. Hatay’da ki tüm listeyi genel merkez yapacağı için tamamı kontenjan olarak düşünülebilir. Hatay’ın öz çocukları gelmesini istiyorsanız tamamıyla katılıyorum. Hatay Türkiye’de eğitim düzeyi en yüksek bölgelerden biri, Türkiye’de en büyük sanayi bölgelerinden birine sahibiz. Hatay’ı çok iyi temsil edecek aday adaylarımız var. Bu nedenle dışarıdan bir adayın gösterilmesini bende doğru bulmuyorum.”

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet