Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Matkap'dan İskenderun Çıkarması

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap İskenderun'a ziyarette bulunarak, CHP ilçe örgütü ve partililerle bir ar

Politika   A+a-

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap İskenderun’a ziyarette bulunarak, CHP ilçe örgütü ve partililerle bir araya geldi.
Görkemli bir karşılama ile CHP parti binası önüne gelerek halka seslenen Nihat Matkap, “Hepimiz birlik ve dirlik içinde olmalıyız” dedi.
Parti binası önünde yapılan toplantıda ilk olarak konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Nihat Karpuz, yapılan ziyaretten ötürü memnuniyet duyduğunu belirterek, “Parti Meclis Üyemiz Nihat Matkap ve İl Başkanımız Halef Tiftikçi’nin bizlere yapmış olduğu ziyaretten ötürü çok teşekkür ediyoruz kendilerine. Bunun yanı sıra gece gündüz demeden toplantı yaparak genelde tabanımızı 17.000’den 54.000 bine çıkaran İskenderun ilçe örgütüme ve siz değerli partililerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.
Değerli partililerim bugün Türkiye’nin başında faşist bir yönetim var. Bu yönetimi baştan indirmek ve CHP’yi tek başına iktidara taşımak için bir araya gelerek çalışma yapmamız gerekir. Burada görmüş olduğum bu görüntü ile şuna eminim ki CHP 2011 yılında İktidara gelecektir” dedi.

İlçe Başkanı Nihat Matkap’ın ardından konuşma yapan CHP Hatay İl Başkanı Halef Tiftikçi ise, “Sizleri 15 yıllık bir saltanı alaşağı ettiğiniz için kutlamak istiyorum. Emekçisi ve emeklisi ile CHP hep bir arada bir yürek oldu. Aramızda bir kişi eksik olsa bile hepimiz eksik sayılırız. O yüzden kimse bir birine küsmeyecek. 22 Mayıs günü Ankara’da görmüş olduğum o coşkuyu bugün burada görüyorum. Bu da demek oluyor ki umut ışığı yeniden yakıldı. Bütün Hatay CHP’nin iktidar olması için el ele vermiş” diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap da, “Görmüş olduğum bu coşkudan sonra şuna emin oldum ki 61. Hükümeti biz kuracağız. 61. Hükümet sizlerin sayesin de CHP’nin olacak. İskenderun tarihi güzellikleri, coğrafyası ve kültür birikimi ile Türkiye’nin en şirin yerlerinden biri. Fakat geçtiğimiz günlerde yaşadığımız üzücü olaylardan dolayı da çok mutsuzuz. Kaybettiğimiz yedi şehidimize ve Episkopos Luigi Bey’e Allahtan rahmet diliyoruz. Burada hepimiz biriz ayrımız gayrımız yoktur. Bakın benim siyasete atılmamda İskenderun siyasetçilerinin çok büyük önemi vardır.
Ben siyasi görevime Hatay Belediyeler Birliği başkanı olarak başladım. Her ne kadar da 9 yıldır aranızda olmasam da kalbimle hep sizin yanınızdaydım. Siyaset halk için yapılırsa siyaset olur. Bir iktidarın görevi Türkiye’de yüzleri güldürmektir. Ama son yıllarda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın kavga etmediği tek bir kurum bile kalmadı. Bakın AB’ye girmemiz için sürekli çalıştıklarını söylüyorlar. Fakat bizim AB’ye girebilmemiz için 35 ayrı müzakere yapılması gerekiyordu ve biz ne yazık ki bir müzakere yaptık ve daha yapılması gereken 34 müzakere kaldı. Bu demek oluyor ki bizim AB’ye girmemiz rüya oldu. Artık Türkiye’nin umudu CHP oldu. CHP sadece kendi örgütü için değil diğer bütün partiler içinde umut ışığı oldu. Ben hep şunu savundum. İktidara gelemeyen bir CHP örgütünde Parti Meclis Üyesi olacağımıza İktidara gelen bir CHP’de sade vatandaş olmayı tercih ederim” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar