Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Halkın İktidarında Türkiye Rahat Bir Nefes Alacak'

Chp Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu; 'Halkın İktidarında Türkiye Rahat Bir Nefes Alacak'

Politika   A+a-

 
Chp Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu;
 
“Halkın İktidarında Türkiye Rahat Bir Nefes Alacak”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay 2. sıra Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu cumartesi günü yanında kalabalık partili topluluğuyla Dörtyol Sanayi Sitesi, Dörtyol Pazar Esnafı ve Balıkçı Barınağında gezilerde bulundu.
Gittiği yerlerde yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu; “Halkın iktidarını kurmaya sayılı günler kaldı. Türkiye rahat bir nefes alacak” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu ilk olarak ziyaret ettiği Dörtyol Küçük Sanayi Sitesinde Yönetim Kurulu Başkanı Şehri Macit’i ziyaret etti.
Ziyaret esnasında bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu; “12 Haziran’da kuracağımız halkın iktidarında esnafımızın yüzü gülecek. Küçük sanayicimizin yüzü gülecek. En başta çalıştırdığınız işçilerinizin sigorta primlerinde indirime gidilecek. Yanınızda çalışan kalfaların sigorta primleri, onlar yetişip size kazanç getiren bireyler olana kadar devlet tarafından ödenecek. Üretimin en temel girdilerinden biri olan enerji fiyatlarında size özel indirimler uygulanacak.” dedi.
4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası münasebetiyle özellikle küçük sanayi esnafının yanında olmayı tercih ettiğini de ifade eden CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu; “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak vatandaşın bağkur prim borcuna bakılmaksızın sağlık hizmetinden yararlanması sağlanacaktır. İşin yapılması sırasında işyerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır. Küçük Sanayi Sitelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara sağlanmakta olan düşük faizli ve sosyal amaçlı kredi desteği uygulamaları güçlendirilerek, bu kesimin üretimini artırıcı, rekabet gücünü geliştirici araca dönüştürülecektir.” dedi.
Yanındaki kalabalık partili topluluğu ile daha sonra Balıkçı Barınağına geçen Mevlüt Dudu burada vatandaşların sorunlarını dinledi ve CHP nin su ürünlerinin geliştirilmesi yönündeki projelerinden bahsederek; “Türkiye’nin su ürünleri potansiyeli değerlendirilecek. Balıkçılık yanında su ürünleri üretimini de teşvik edeceğiz. Balığın Türkiye’nin her yerinde pazarlama kanallarını kuracak, su ürünleri tüketimini artıracağız” dedi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay),
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş