Skip Navigation Links

Yolcu yönetimi uzun vadeli düşünmelidir!

Nardüzü Belediyesi'nin 1 yılını değerlendiren Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Avukat Hakan Mazman, sırf muhalefet olsun diye hareket etme

Politika   A+a-

Nardüzü Belediyesi’nin 1 yılını değerlendiren Demokratik Sol Partili Belediye Meclis Üyesi Avukat Hakan Mazman, sırf muhalefet olsun diye hareket etmediklerini, doğru icraatlara destek verdiklerini ama yanlış olan her şeye de karşı olduklarını söyledi.
Nardüzü Beldesi’nin hizmete aç olduğuna dikkat çeken Avukat Hakan Mazman, beldenin gelecek 50 yılını planlamanın önemine dikkat çekti.
8. Gün Gazetesi’nin sorularını açık yüreklilikle ve objektif kriterlere dayalı yanıtlayan Avukat Hakan Mazman, geleceğe yönelik kalıcı bir imar çözümünün öncelikli mesele olması gerektiğine dikkat çekti.


 

 

Yeni yönetimin son bir yılını değerlendirir misiniz ?
Bilindiği gibi Nardüzü Beldesi küçük ve bir o kadar da geliri az bir belediyemizdir. Fakat belediyeler işletme mantığı ile yönetilemezler. Bu itibarla beldeyi yönetirken sadece gelir ve gider dengesi gözetmek kısır bir anlayış yaratmaktadır. Bu anlamda yeni oluşan yönetimin son bir yılı çok dolu ve başarılı geçirdiği kanaatinde değilim.

Mehmet Yolcu ve ekibinin olumlu projeleri nelerdir veya eksikleri ?
Öncelikli olarak şunu ifade etmeliyim ki; Nardüzü beldesinde sporun gelişmesi için bir kulübün kurulması ve buna uygun sahanın yapılması son derece olumlu bir adımıdır. Biz bu çalışmayı destekledik. Ancak kulübün daha sonra küme düşmesi ve profesyonel olmayan insanlarca çalıştırılması bizi üzmüştür. Bunun gibi beldenin Çok önemli bir sorunu olan sağlık ocağının yenilenmesini ve düğün salonu yapılmasını desteklediğimiz gibi bundan sonrada Nardüzü için doğru yapılacak her adıma destek olacağız. Fakat yanlış ve eksik yapıldığını gördüğümüz her işleminde karşısında duracağız.

Yönetimde Eksik Gördüğünüz En Önemli Husus?

Biz belediyeciliğin bir yörenin, sosyal, kültürel, etnik ve coğrafik yapısı ile yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bu itibarla Ülkede ve Dünyada Nardüzü’ nü marka yapacak tanıtacak ve geçmişten gelen kültür zenginliğini çağdaş yapıya kavuşturmayı amaçlayacak çalışma ve projeler gerekmektedir.Mesela Kızlarımızı tıkılıp kaldıkları evlerden sosyal paylaşım ortamlarına kanalize edecek projeler geliştirmek lazım.Örneğin Çocuk ve aile gelişimi kursları,meslek edindirme kursları,düzenlenebilir ve bu kurslar neticesinde üretilecek ürünlerin çeşitli fuarlarda sergilenmesi sağlanabilir.Okuyan gençlerimize eğitim desteği verilebileceği gibi çeşitli burslar sağlanabilir.Bu anlamda yeni yönetim son bir yılda sınıfta kalmıştır.

Ne yapılmasını öneriyorsunuz ?
A- Nardüzü Organize sanayi bölgesi maalesef insanların işsizlik sorunu çözebilecek bir bölge olmasına rağmen henüz aktif hale getirilmemiştir. Nardüzü bu bölgenin ekonomik açıdan en sıkıntılı beldesidir. Bu nedenle Organize sanayinin acilen çevre ve insana zararı olmayan yatırımların gelmesi gerekmektedir.
B-Öncelikle şunu belirtmekte fayda vardır belediyelerin en büyük problemi İmar konusudur. İmar mevzuatının eksik ve yanlış veya tek yanlı uygulanması belediyelerde uzun zamanda sorun yaratmaktadır. Nardüzü İskenderun İlçesine yakınlığı ve gelişme seviyesi ile çok dikkatli ve uzun vadeli; yani 50 yıllık gibi uzun vadelerde planlanması gerekmektedir. Bu itibarla İmar planlarının ve çevre düzenleme Planlarının sağlıklı hazırlanması gerekmektedir. Benim tavsiyem tüm beldeyi önümüzdeki 50 yıla hazırlayacak bir anlayışla tüm imar planını gözden geçirmek ve planlamak önceliklidir. Daha sonra ise beldenin temel sorunu olan alt yapı sorununa bir an evvel başlanması ve ciddi bir program ile başlandıktan kısa bir süre bitirilmesidir.

Son söylemek istedikleriniz ?
Nardüzü 1991 yılında kurulmuş ve hemen değişim umudu ile yeni bir yönetim değiştirmiş bir beldedir. Ama maalesef bu umut 2009 seçimlerine kadar 19 yıllık çok uzun bir süre Nardüzü için olumsuz geçirilmiştir. Bu anlamda iktidarda kim olursa olsun kazanan ve kaybeden Nardüzü olmaktadır. Bu nedenle güzel beldemizin zaman kaybetmemesi gerekmektedir. Bu anlamda mevcut yönetimin tarihsel bir misyonu olduğunu ve çok dikkatli, temiz, halktan yana bir politika izlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bütün Nardüzü’lü dostlarıma saygılar sunuyorum.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet