Skip Navigation Links

HBB Mülteci Çocuklar Korosu Dünyaya Barış Mesajı Verdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin savaş mağduru çocuklardan oluşturduğu HBB Mülteci Çocuklar Korosu Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen

HBB Mülteci Çocuklar Korosu Dünyaya Barış Mesajı Verdi

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin savaş mağduru çocuklardan oluşturduğu HBB Mülteci Çocuklar Korosu Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen ’Bestelerle Barışa Yolculuk’ adlı konserde sahne aldı.
 
‘Dünya Mülteci Çocuk Korosu’ tarafından gerçekleştirilen konsere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
 
“KOROYU KÜLTÜRE, SANATA VE EĞİTİME DESTEK VEREREK BARIŞA KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA KURDUK”
 
Savaş mağduru çocuklarla oluşturulan koronun barışa ve kardeşliğe katkı sağlamak gayesiyle kurulduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımızın misafirlikleri sürecinde çocuklara savaşın kötü yüzünü unutturabilmek ve psikolojik destek verebilmek amacıyla kurduğumuz bu koroyla dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Bizler diliyoruz ki Ortadoğu’daki savaş bir an önce bitsin ve burada barış türküleri söyleyen çocuklarımız, aileleriyle birlikte kendi yurtlarına dönebilsin. Koroyu kültüre, sanata ve eğitime destek vererek barışa katkı sağlamak amacıyla kurduk. Ve bu koro ile çocukların Suriye’deki savaş ortamından etkilenmemeleri için onlarla müzik yoluyla daha duyarlı bir toplum oluşturma çabası içerisindeyiz. Hatay’da ve İzmir’de yaşayan mülteci çocuklarımızı topluma kazandırmak amacıyla da kurmuş olduğumuz koromuz birbirinden güzel Türkçe, Arapça, Fransızca ve İngilizce eserleri İzmir’deki vatandaşlarımıza seslendirmeleri hepimizi duygulandırdı” ifadelerini kullandı.
 
Birbirinden anlamlı şarkıları seslendiren HBB Mülteci Çocuklar Korosu’na Yılmaz Özfırat’ın yönettiği Medeniyetler Korosu Orkestrası ve Başkan Savaş eşlik etti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet