Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samandağ Kütüphane Haftasını Kutladı

53. kütüphane haftası dolayısıyla Samandağ Kültür Merkezinde kutlama gerçekleştirildi. Samandağ Kaymakamı Dr.Cahit Çelik,

Samandağ Kütüphane Haftasını Kutladı

Gündem   A+a-

 
53. kütüphane haftası dolayısıyla Samandağ Kültür Merkezinde   kutlama gerçekleştirildi. Samandağ Kaymakamı Dr.Cahit  Çelik,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Hatay eski Milletvekili Refik Eryılmaz, Dr. Nevzat Aslan,Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu,Terziler Odası Başkanı Cuma Sahilli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen Kutlama Etkinliği Kütüphane sorunlusu İbrahim Kimyongür, Samandağ Kaymakamı Dr.Cahit Çelik’in konuşmalarıyla başladı. Antakya Polifonik Korolar Derneği Oda Korosu Konseri ile devam etti. Şef: Öğretim Görevlisi Sezgin SUNA’nın yönettiği koro muhteşem bir konser gerçekleştirdi. İkram sunumunun  ardından sona erdi.

Kütüphane Görevlisi İbrahim Kimyon gür günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında:”Türkiye’de  mevcut 1131 kütüphaneden biri olan 1500 kitapla faaliyete başlayan kütüphanemizde şimdilerde 14.334 kitabımız mevcuttur.2003 yılında üye sayımız 200 civarında iken her sene istikrarlı bir şekilde artarak 1500 ‘e çıkarılmıştır. Kütüphanemizden istifade eden okuyucu sayısı ve istikrarlı bir şekilde artmıştır. İl bazın en iyi hizmet veren kütüphanelerden biridir. “dedi.

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında: ”Kütüphanemiz Fiziki olarak iyi şartlara sahiptir. Çocuklarımızın en iyi şekilde kütüphanemizden istifade edeceğine inanıyorum. Dünyadaki istatistiklere baktığımızda okuma oranı,kütüphane sayısı anlamında gerilerde olduğumuzu görüyoruz. Gelişmiş ülkeleri kitap okuma oranının yüksek olduğunu görüyoruz.Okuyan,bilim ,üreten  toplumlar bilimde ,sanatta ,teknolojide en üst seviyeye geliyorlar.Ne kadar kitap okursa, bilime önem verirsek ne kadar bunları  sentezleyip üretime katarsak o kadar  ülkemiz ileri seviyelere gider.  “dedi .
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş