Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kütüphaneler İle Dostluğumuz Bir Ömür Sürsün!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, 28 Mart–03 Nisan tarihleri

Kütüphaneler İle Dostluğumuz Bir Ömür Sürsün!

Gündem   A+a-

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından, 28 Mart–03 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘53.Kütüphane Haftası’ etkinlikleri İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenlerle başladı.
 
Ataya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını yapan İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, “Vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile her yıl Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta 1964 yılından bu yana ülkemizde Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 53.’sünü kutlamakta olduğumuz Kütüphane Haftasının konusu bakanlığımız tarafından ‘Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler’ olarak belirlenmiştir. Kütüphane olarak en önemli hedef kitlemizi bünyesinde barındıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yıl boyunca işbirliği yapmaktayız. Bilgi her zaman güç anlamına gelmiştir. Yaşamak için güç, uyum sağlamak için güç, zor bir çevrede başarılı olmak için güç. Kütüphaneler beynimizi güçlendirir. Kitapla ve kütüphane ile olan dostluğumuz bir ömür boyu sürsün” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yıl boyunca en çok kitabı okuyan Çocuk öğrenci ve yetişkinlere ödülleri takdim edildi.
 
Çocuk Öğrencilerde İrem Kaçıra, Muhammed Türker Korkmaz ve Eren Altınışık’a ödülleri İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin tarafından, yetişkinlerde Arif Erdem, Yüksel İşgör ve Leyla Erol’a ise ödülleri İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından verildi.
Düzenlenen etkinlikler görme engelli vatandaş Kamil Göçmene teşekkür belgesi ve sertifikasının verilmesinin ardından, müzik dinletisi ile son buldu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş