Skip Navigation Links

Başkan Savaş, TRT Türk'e Konuk Oldu

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş TRT Türk'te yayınlanan 'Türkiye Sabah' programının canlı yayın konuğu oldu.

Kültür Sanat   A+a-

 
Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş TRT Türk'te yayınlanan "Türkiye Sabah" programının canlı yayın konuğu oldu.
Sunuculuğunu Ayşegül Dilekçi'nin yaptığı programın canlı yayın çekimi Uzun Çarşı Ahmediye Cami Meydanı'ndan gerçekleşti.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, TRT Türk ekranlarında canlı yayınlanan programda Antakya'nın tarihi ve kültürel zenginliğini, yöresel lezzetlerini tanıttı. Programda Nar ekşisi, tuzlu yoğurt, sürk, yeşil zeytin, cara peyniri, domates salçası, defne sabunu, zeytinyağı, biber salçası ve ipek dokumacılığı gibi yöresel zenginliklerimiz sergilendi.
Ayrıca Uzun Çarşı Ahmediye Meydanı'nda faaliyet gösteren künefeci Yusuf Usta Antakya'nın meşhur künefesinin canlı yayında yapımını gerçekleştirerek, yöremizin ünlü tatlısı künefeyi bir kez daha ülkemizde ve tüm dünyada tanıtılmasına vesile oldu. Canlı yayınlanan programda Antakya'lı neyzen sanatçısı Nuri Özkan müzik dinletisi sunarak, ünü tüm dünyaya yayılan ve Samandağ'da yetişen kamışlardan üretimi yapılan Ney enstürumanının da tanıtımı da gerçekleşmiş oldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet