Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yunus Emre’yi Kim Öldürdü?

Yunus Emre’yi Kim Öldürdü? 27 Mart'ta sahnede..

Yunus Emre’yi Kim Öldürdü?Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, HATMEK Genç Tiyatro Topluluğu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Yunus Emre’yi Kim Öldürdü” adlı tiyatro oyunu ile Hataylılarla buluşmaya hazırlanıyor.
 
Sosyal ve kültürel faaliyetlere verdiği önemle hemşehlerinin gönlüne taht kuran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğündeki HBB Şehir Tiyatrosu, birbirinden nitelikli etkinlikleri Hatay halkıyla buluşturmaya devam ediyor.
 
Yazar Emin Keşmer’in kaleme aldığı, İbrahim Kaşdaş’ın yönetmenliğini üstlendiği 2 perde olarak sahneye yansıtılacak olan oyun, Allah aşkı ve insan sevgisi, Yunus Emre’nin edebi ve kültürel bakış açısı ile haksız ve adaletsizce yargılanarak ölüme terk edilmesi başlıkları altında tasavvuf müzikal dram olarak sahneye yansıtılacak. 

İLK TİYATRO MEZUNLARININ UYGULAMA PROJESİ 27 MART’TA HATMEK KONFERANS SALONU’NDA 

HATMEK’in ilk tiyatro kursu mezunlarının uygulama projesi olan oyuna yaklaşık 5 aylık süre zarfında hazırlanan 25 kişilik kurs ekibi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde HATMEK Konferans Salonu’nda saat 19.00’da ücretsiz olarak perde açacak. Oyun yönetmeni Kaşdaş, ‘Yunus Emre’yi Kim Öldürdü’ adlı tiyatro oyununun 10-14 Nisan tarihleri arasında İzmir/Menemen Uluslararası Tiyatro Festivali’nin açılış oyunu olarak Hatay’ı temsil edeceğini bildirdi.
 
Yunus Emre’yi Kim Öldürdü? videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar