Skip Navigation Links

Mobil Temizlik Ekibi İş Başında

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın temiz, sağlıklı ve güvenilir çevre koşullarına ulaşması için yoğ

Mobil Temizlik Ekibi İş Başında

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın temiz, sağlıklı ve güvenilir çevre koşullarına ulaşması için yoğun çaba harcıyor. Bu çaba kapsamında rutin temizlik çalışmalarının gerçekleştiği noktalar dışında, uzun yıllar kirlilik biriken refüjler, mahalle araları ve ana arter yolların etrafı gibi alanlarda hızlı ve etkili temizlik çalışmaları gerçekleştirebilmek amacıyla Mobil Temizlik Ekibi oluşturuldu. 
 
   Herhangi bir noktada sabit bulunmadan kirliliğin tespit edildiği alana anında müdahale edebilen ekip aynı zamanda vatandaşlardan gelen kirlilik şikâyetlerine de hızlı ve etkili bir şekilde çözüm üretiyor. İlk olarak Antakya’nın girişi olan İskenderun yolu Kavaslı ile Honda Kavşağı arası ardından Narlıca Kavşağına kadar yolun iki tarafı ve orta refüjün temizliği yapıldı.
 
 
 
HARBİYE ŞELALE BÖLGESİ EKİPLERİN ÇABALARIYLA TEMİZLENDİ 
 
Ekip kentin girişi konumunda bulunan alanın temizliğinden sonra Hatay’ın turizm potansiyeli açısından büyük önem arz eden ve daha önce temizliği gerçekleştirilmemiş Harbiye Şelaleler Bölgesi ile Hidro Havuz çevresinde temizlik çalışmaları başlattı.  Kısa süre içerisinde çöplerin toplanması ile yeni görünümüne kavuşan bölge “Medeniyetler Kenti” unvanına yakışır hale geldi. 
 
Şehrin turizminin kalbinin attığı Harbiye Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar vatandaşların beğenisini topladı. Vatandaşlar çalışmaları gerçekleştiren ekipler aracılığıyla başta Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm HBB ailesine teşekkürlerini iletti.  
 
Uzun yıllar boyunca biriken çöp ve atıklardan arındırılan alanlar tertemiz bir görünüme kavuştu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mobil Temizlik Ekibinin ihtiyaç arz eden her noktada temizlik çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.  
 
 
DOLĞUN'DAN TEMİZ ÇEVRE İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Oluşturduğumuz Mobil Temizlik Ekibi ile Kent Temizlik Ekiplerimizin, Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğu tüm alanlarda yürüttüğü çalışmalar aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımızın bu çabaya ortak olmasını, sağlıklı ve temiz bir kent için daha da duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu şehir hepimizin. Yarınlarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak için üstümüze düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet