Skip Navigation Links

Doğum Gününde Ali İsmail Samandağ’da Anıldı

Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından, onun düşlerini devam ettirmek için kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail’i doğum gününde, Sa

Doğum Gününde Ali İsmail Samandağ’da Anıldı

Gündem   A+a-

 
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından, onun düşlerini devam ettirmek için kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail’i doğum gününde,  Samandağ’da andı.
 
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzel mensur, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık,  Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir,Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Siyasi parti Temsilcileri,STK Temsilciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 
Genel Koordinatör Ersin Tek:”Alikev gönüllüleri gençliğin enerjisiyle toplumu değiştirmeye çalışıyorlar. Alikev Ali İsmail’in düşlerini gerçekleştirmek için kuruldu. Alikev gönüllüleri düşleri taşıyor. Düşlerin elçiliğini yapıyorlar. Tıpkı Ali İsmail gibi bu gençlerde gençliğin enerjisiyle toplumu dönüştürmeye çalışıyorlar.  Gençlerin enerjisiyle onlarca proje yapıyoruz.55 öğrenciye burs veriyoruz. Bizlere gelen mektuplarda gençlerin bir kısmına ışık olduğumuzu gördük. Samimi dostluklar kurduk bu vakıfta. Geçtiğimiz yıl 3500 kişiye dokunduk.3500 kişinin yüzünde bir tebessüm bıraktık. Ali İsmail korkmaz ölümsüzdür. Ali İsmail Korkmaz hep 18 yaşında olacak. “dedi.
 
Gürkan Korkmaz:”Biz bu vakıfla her yönüyle Ali İsmail’in  yapmak istediklerini hayata geçirmek için yola çıktık.Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştirmek düşlerini hayata geçirmek için yola çıkıyoruz.Bu vakfın taşıyıcıları olarak sizlere teşekkür ediyorum.Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a,Destek Hizmetleri müdürü Ramadan Severe, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Samandağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü  Kenan Kahlıoğulları,Defne Belediye Başkanı İbrahim yaman,Özel Kalem Müdürü Selahalletin Künefeciye, Byaslan Gayrimenkul Sahibi Yusuf Aslan,Cemil Asker, Fırat Tanış, Truva life Otel ,Harbiye Boğaziçi otel, Teoman Kumbaracıbaşı,Aylin Aslım ,irfan Değirmenci,Mert Fırat Sevinç Erbulak ,Alikev’in Pırıl Pırıl gençlerine ve siz destekçilerimize sonsuz teşekkürler.. .Vakıfta üç kişiyiz ama arkamızda çok sayıda destekçimiz var. Ali İsmail hep 19 yaşında Ali İsmail hiç ölmeyecek. Biz ailesi olarak Ali İsmail ile gurur duyuyoruz. Sizlerde bu gururu bizlerle paylaşıyorsunuz. İyi ki doğdun ali İsmail. İyi ki bize ışık oldun. Işığın daim olsun…”dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir: Ali İsmail’i seven dostlarımız hoş geldiniz. İlk defa bu etkinliği Samandağ’da yapmış oluyoruz.  Ali İsmail ‘in acısı bir ömür boyu unutamayacağımız bir acıydı. Hiçbir ölüm kabul edilmez ama Ali İsmail’in ölümü farklı bir acıydı. Toplumun her kesiminde acılar sızılar yarattı. Hepimizde ortak duygular oluşturan ve yaşatılması adına  diğer acılarında birlikte hissedilmesi adına bu etkinliklerin devam ettirilmesi gerekiyor. Biz elimizden ne geliyorsa destek olmayı sürdüreceğiz.  Hem bu gençlerimizi, bu fidanlarımızı tekrar tekrar anmak ,hem de bu acıların tekrarının olmaması adına hep yanlarında olacağız. Saygılarımı sunuyorum “dedi .
 
 Anmada Aylin Aslım, Fırat Tanış, Teoman Kumbaracıbaşı’nın yanı sıra ALİKEV Müzik Topluluğu’nu oluşturan gençler de sahne aldı.
Ali İsmail Korkmaz’ın “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıkan ALİKEV, Ali İsmail’in doğum gününde bir kez daha; belki Alisiz ama Alinin düşleri ve umutlarıyla, umuda kucak açanları bir araya getirdi. ALİKEV tarafından her yıl Ali İsmail’in doğum gününde gerçekleştirilen anma, bu yıl ilk kez Samandağ’da gerçekleşti.
 
 Ali İsmail’in düşlerini ve umutlarını her yere taşımayı amaçlayan ALİKEV bu yıl etkinliği Samandağ’da gerçekleştirdi. Ayrıca 18 Mart Cumartesi ve 19 Mart Pazar gününü kapsayan hafta sonu boyunca ALİKEV, Samandağ Belediyesi Deniz Hızır Alanı, Defne Gençlik Merkezi ve Ekinci’de bulunan Ali İsmail’in evinin önünde atölye çalışmaları ve söyleşilerle gençleri ve çocukları yalnız bırakmadı. 
Anma Gecesi:Tarih: 18 Mart Cumartesi | Saat: 20.00 | Yer: Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu
Etkinlikler:18 Mart Cumartesi- ALİKEV13.00 Söyleşi – Sosyal Sorumluluk ve Sportif Yaşam,Önder Yılman ( ALİKEV Sportif Bağış Kampanyaları Koçu)18 Mart Cumartesi- SAMANDAĞ- Deniz Hızır Alanı
 
11.00 Drama- Hamit Demir – 12.30 Ebru Atölyesi Ezgi Caymaz 14.00 Kukla Atölyesi – Adem Dağlar
15.30 Kil İşleri Atölyesi – Cem Atmaca19 Mart Pazar- ALİKEV14.00 Öykü Atölyesi- Semih Çelenk (13-18 Yaş Arası)19 Mart Pazar- DEFNE BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ- Harbiye11.00 Kil İşleri Atölyesi- Cem Atmaca12.30 Drama- Hamit Demir – Seher Duygu Dinç14.30 Ebru Atölyesi Ezgi Caymaz16.00 Kukla Atölyesi Adem Dağlar19 Mart Pazar EKİNCİ MAHALLESİ- Ali İsmail’in Evinin Önü11.00 Ebru Atölyesi – Ezgi Caymaz12.30 Kukla Atölyesi – Adem Dağlar- Şafak Dağarslan 14.30 Kil İşleri Atölyesi – Cem Atmaca16.00 Drama – Hamit Demir- Seher Duygu Dinç
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet