Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Vatandaşların Güvenliği İçin Çalışıyor

HBB, UKOME aylık kurul toplantısını gerçekleştirdi.

HBB Vatandaşların Güvenliği İçin ÇalışıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 16.03.2017 tarihinde gerçekleştirildi.
 
HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık başkanlığında ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Hatay ilinde toplu taşıma ve güzergahlarına yönelik projelerin paylaşıldığı,  M-J-T-S-C plaka Toplu Taşıma Araçlarına kamera, ses kayıt ve takip sistemi takılması talebi gündem maddelerinden biri oldu. Toplu taşıma araçlarındaki güvenliğin arttırılması amacıyla kamera sistemine geçiş sağlanması gerektiğine vurgu yapılarak, sürücülerin bu konuya ağırlık vermesi gerektiğine değinildi. Vatandaşların güvenliğinin arttırılması ve toplu taşıma araçlarında yaşanılabilecek sorunların bilirkişiler tarafından gözlemlenmesi amacıyla uygulamaya konulacak olan görüntü ses kayıt ve araç takip sisteminin önemi anlatıldı. 
 
İlde S plaka ile öğrenci taşımacılığı yapan araçların gerçek ve tüzel kişiler ile C plaka personel taşımacılığı yapan servis araçları konusunda çalışma izin belgelerinin temini konusunda düzenlemelerden geçmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Öte yandan İskenderun ve Samandağ ilçelerinde, trafiğinin yoğun oluşu ve araçların hızlı seyretmelerinden dolayı öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde can ve mal kaybına sebebiyet vereceği gerekçesiyle bazı güzergahlarda trafik uyarı levhaları ve kasis çalışması yapılması talebinde bulunuldu. Bunların yanı sıra il geneli trafik akışının sağlıklı ilerlemesi ve can güvenliğinin arttırılması amacıyla yoğun trafik akışı gözlemlenen noktalarda trafik işaretleri, levhalandırma ve kasis yapım çalışmalarının arttırılması isteminde bulundu. İlçelerde trafiğinin tehlikeye düştüğü noktalarda can ve mal kaybına sebebiyet verecek kazaları önlemek amacıyla park yasağı getirilmesi istenirken bazı cadde ve sokaklarda araç trafiğine kapatılması isteminde bulunuldu.
 
İl geneli toplu taşımada iyileşmeye yönelik 18 ana gündem maddesi ve 3 ek gündem maddelerinin görüşüldüğü 2017 yılı Mart ayı UKOME Kurul toplantısında, 19 madde oy birliğiyle kabul edilirken 2 madde alt komisyona havale edildi.
HBB Vatandaşların Güvenliği İçin Çalışıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş