Skip Navigation Links

Erasmus'u İGC'de Anlattılar

İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Plus’ı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle konuştular.

Erasmus'u İGC'de Anlattılar

Gündem   A+a-

 
İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus Plus’ı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle konuştular.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu yasa doğrultusunda İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) arasında imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ kapsamında, İMAL öğrencileri Okul Müdürleri Turgay Çelikezen ve İngilizce Öğretmenleri Mustafa Demir ile birlikte İGC’ye ziyarette bulundu.
 
Erasmus’un 30. yılı dolayısı ile İGC’ye ziyarette bulunarak, basına ve kamuoyuna Erasmus projelerinden bahsederek, bilgilendirmede bulunan İMAL Öğrenci ve İdarecileri, bilgilendirme sonrasında İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ve İGC Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Diken ve Gökhan Gökpınar ile birlikte öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
Ziyarette bulunan öğrencilere İGC kapısının her zaman açık olduğunu söyleyen Başkan Cıncık, “Burası sizin. İstediğiniz vakit gelip basın mensubu arkadaşlarımızla istişarelerde bulunabilirsiniz. Amacımız sizleri her konuda doğru bilgilendirmek” dedi.
İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Mustafa Demir ise, basın mensuplarına ve Kamuoyuna Erasmus projeleri ile ilgili bilgiler vererek, herkesin Erasmus’tan(Yeni adı Erasmus Plus) faydanlaması gerektiğini söyledi.
İmal öğrencilerinin comenius projesi kapsamında beş ayrı ülkeye ziyarette bulunduğunu da ifade eden Demir, “Teknolojinin gelişmesi ile öğrencilerimiz artık erasmus ve comenius projeleri kapsamında ülkelere ziyarette bulunabiliyorlar. Bunun yanısıra öğrencilerimiz, ‘a-twining’ internet sitesi kapsamında başka ülkenin öğrencileri ile irtibat halinde olup, hem o ülkenin kültürünü öğrenme fırsatı bulup, hem de kendi dillerini geliştirebiliyorlar” diye konuştu.
 
OKULLAR PROJE ÜRETMİYOR
 
Avrupa Birliği’nin Erasmus Plus projesi çerçevesinde proje üreten tüm okullara destek olmaya hazır olduğu belirtilen konuşmalarda, okulların yeteri kadar proje üreterek başvuru yapmadığı, bu nedenle de hazır olan paranın yüzde 80’inin kullanılmadığı belirtildi.
Bu konuda çeşitli örnekler de verildi. Okulların çeşitli konularda ortak olarak seçecekleri yurt dışındaki birbaşka okulu ziyaret edebilecekleri, burada bir hafta civarında kalabilecekleri,bilgi ve becerilerini arttırabilecekleri belirtilerek, ‘’Ancak bunun tek şartı bir proje üretmek ve kabul ettirmek. Ceplerinden beş kuruş çıkmadan bu iş gerçekleşecek. Projelere ortak olmak isteyecek o kadar çok yabancı okul bulunabilir ki..” denildi.
 
ERASMUS PLUS NEDİR?
 
Erasmus + Programı daha önce sadece Erasmus ismiyle yürütülen 2014 yılı itibari ile sona eren Hayat Boyu Öğrenme Programı‘nın yeni adıdır. 2014-2020 Yılları arasında Erasmus Plus olarak hibe desteği ile devam edecektir.
Avrupa Birliği EU2020 Stratejisi ile birlikte eğitim ve öğretime daha çok önem vermektedir. Erasmus+, yurtdışında eğitim alma ve çalışma yapma fırsatları sayesinde insanların daha fazla ve daha iyi beceriler kazanmalarına yardım etmeyi amaçlıyor. Erasmus Plus Programı eğitim, öğretim, öğrenim, staj, gönüllü çalışmalar, gençlik ve spor alanlarında yükseköğretimde kaliteyi arttırmak amacı ile uygulanmaya başlanmıştır. Bu alanlarda Türkiye’de Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans ile hibe desteği sağlamaktadır.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet