Skip Navigation Links

Başkan Savaş İstiklal Marşı'nın Kabulü'nü Kutladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 96'ıncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş İstiklal Marşı'nın Kabulü'nü Kutladı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 96'ıncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajında, "Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz" dedi.

"İSTİKLAL MARŞI BİZLERE VATANIN NE KADAR KUTSAL BİR EMANET OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR"

"Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.
İstiklal Marşı, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve vatan tutkusunun en belirgin ve net ifadesinin mısralara dökülmüş eseridir" ifadelerine yer verdi.

İSTİKLAL MARŞIMIZ 96 YILDIR ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE GURURLA COŞKUYLA SÖYLENMEKTEDİR"

"Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 96 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Milletimizin fertleri olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki; kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu ile bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz" açıklamasında bulundu.

"Merhum Mehmet Akif Ersoy’un da “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96 yıldönümünü kutluyor, başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet