Skip Navigation Links

Çökmek Üzere Olan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor!

Sara hastası Alageyik: 'Askerde verilen çürük raporunu bile kabul etmedim, terhis oldum gururluyum bu bana yeter'

Çökmek Üzere Olan Evde Yaşam Mücadelesi Veriyor!

Gündem   A+a-

 
Sara hastası Alageyik: "Askerde verilen çürük raporunu bile kabul etmedim, terhis oldum gururluyum bu bana yeter"

Hatay’ın İskenderun ilçesinde epilepsi hastası 41 yaşındaki Murat Alageyik, virane gecekondu bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Gecekondu evde tek başına yaşayan Murat Alageyik, gelen yardımları da malulen emekli olduğunu belirterek ihtiyacı olanlara verilmesi için geri çeviriyor.

  1994 yılında epilepsi hastası olduğunu öğrenen Murat Alageyik, askerde çürük raporu verilmesini istemedi ve vatani görevini tamamladı. Bunun gururunu yaşadığını söyleyen Alageyik, askerliğini yapmaktan kaçınanlara ise sitem etti. Gecekondu virane bir evde tek başına yaşam mücadelesi veren Murat Alageyik’in bu durumunu gören komşuları, evinin yıkılacak olmasından endişe ettiklerini belirterek, "Çok yere bildirdik, yalnız ilgilenmediler. Ustalar gönderdiler. Yapılacak, yardımcı olacağız' dediler ama ne gelen oldu ne giden" dediler.

Virane Evde Onurlu Duruşunu Hiç Bozmadı!

Gelen yardımları dahi kabul etmeyen, devletin kendisine bağladığı malulen emekli maaşıyla geçimini sağlayan Murat Alageyik için komşularının tek isteği oturduğu evin üzerine göçmeden tadilatının yapılması. 
  Muhabirimizin sorularını cevaplayan Murat Alageyik, “Şuan evimde tek oturduğum oda sağlam. Diğer odalar tavanlarını görüyorsunuz dökülüyor. Malulen emekliyim. Hastalığım sara tıbbi terimde epilepsi. Tedavi için ilaç kullanıyorum. Sağlık yönünden her hangi bir tedaviye gitmiyorum. Mesela ameliyat olmam gerek ama onu da olmayacağım. Evimden uzaklaşmak istemiyorum. Hem nasıl olacak gidemem ki ben. Evde nasıl yapacağım ki onu düşünüyorum. Evimden başka yerde rahat edemem. Evim başıma yıkılsa, zaten yıkılacak gibi! Ben yinede evimi bırakmam. Yine burada yaşarım” dedi.
  Fırsat oldukça kendisine tamir edilmesi için komşuları tarafından verilen bilgisayarları tamir ederek ekmek parası kazanmaya çalıştığını söyleyen Alageyik, “Sağ olsunlar böyle ufak tefek işler oluyor. Ben de elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Kimseden karşılıksız hiçbir şey almam. Maaş kimi zaman yetmiyor. Kışın ise soğuk çektiğim oldu. Kömüre, oduna verdiğim paranın haddi hesabı yok. Kaymakamlık kömür veriyor evet ama ben onu bile istemedim. Çünkü benim maaşım var. Ama kimileri de var. İki katlı evleri bile var ama bu kömürleri talep ederler ve alırlar.” diyerek kendisinden daha çok ihtiyaç sahibi insanlara devletin kömürlerinin gitmesini istediği için kömür yardımlarını geri çevirdiğini ifade etti.
Rahatsızlığının 1994 yılında başladığını, askerliğini de çürük rapor verilmesine rağmen yaptığını belirten Murat Alageyik, “Askere gittim. Ankara ve Isparta’daki Askeri Hastanelerde çürük raporu verdiler ama ben kabul etmedim. Askerliğimi yapmak istediğimi söyledim. Hava değişime gönderdiler. Daha sonra askerliğimi Edirne’de yaptım ve terhis oldum. Benim için önemli olan askerliğimi yapmaktı. Gururluyum askerliğimi yaptığım için. Benim için gurur burada başlar. Nicesi de var para vererek askerliğini yapmıyor.” diyerek gururunu, vatan sevgisini ifade etti.
Hiçbir zaman para yardımı kabul etmeyen onurlu duruşunu bozmayan epilepsi hastası Murat Alageyik, virane evde yaşamını sürdürürken, komşularının onun için tek isteği var o da evinin yapılması, soğuk da sıcak da olsa Murat’ın kendi evinde yaşam mücadelesine devam etmesi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet