Skip Navigation Links

Ar-Ge Ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü İmzaladı

MMK Metalurji, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü imzaladı.

Ar-Ge Ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü İmzaladı

Gündem   A+a-

 
MMK Metalurji, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolü imzaladı. İmza Törenine, protokole imza koyan MMK Metalurji CEO’su Denis Kvasov ve İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay DERELİ ile beirlikte MMK Metalurji Laboratuvar Müdürü ve Ar-Ge Koordinatörü Özgür Karakaş, Ar-Ge Müdürü Alper Akün, İSTE Merkezi Laboratuvar Koordinatörü Prof. Dr. Eyyüphan Yakıncı, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ve TTO uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek de katıldı.
 

MMK Metalurji’de gerçekleşen törende, MMK Metalurji CEO’su  Kvasov, Rektör Dereli’nin nezdinde bu işbirliğinin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm İSTE yönetimine teşekkürlerini bildirdi. MMK Metalurji’nin, Rusya’da yerleşik OJSC MMK Group’un iştiraki olduğunu belirten Kvasov, ana şirketlerinin 85 yıl önce kurulmuş, Rusya’nın en önemli Demir Çelik üreticilerinden biri olduğunu belirtti. Rusya’nın Magnitogorsk şehrinde kurulu işletmede taşeronları ile birlikte 50.000 kişinin çalıştığını belirten Kvasov, MMK’nın 85 yıl önce Demir ve Çelik üretimine başladığı yıllarda aynı şehirde Magnitogorsk Teknik Üniversitesinin de kurulduğunu ve şuanda MMK üst yönetiminde görev almakta olan tüm çalışanların bu üniversiteden mezun kişiler olduğunu, bu durumun da ana firmalarının üniversite ile işbirliğini sürekli canlı ve etkin kıldığını söyledi.Rusya’daki fabrikalarında kurulun olan Teknoloji Merkezinde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının Üniversite ile koordinasyon ile sürdürüldüğünü belirten Kvasov, bu protokol ile Türkiye’de de MMK Metalurji olarak başta İSTE olmak üzere Üniversiteler ile benzer işbirliğinin sağlanacağına inandığını söyledi.

Böyle modern teknolojilere sahip bir firmada gördüğü misafirperverlik için MMK Metalurji CEO’su Kvasov ve ekibine teşekkür eden İSTE Rektörü Dereli, İSTE olarak yeni kurulan bir üniversite olduklarını fakat Sanayi işbirliğini en öncelikli işlerinden kabul ederek MMK Metalurji ile Ar-Ge ve Bilimsel İşbirliğini Geliştirme Protokolünü imzaladıklarını belirtti. Rektör Dereli, bölge sanayisi ile ilişki ve işbirliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini ve MMK Metalurji ile bu konudaki ilk protokolü imzalamış olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bu protokol ile MMK Metalurji ve İSTE’nin bir çok ortak projenin gerçekleştirilmesinin önünün açılacağına inandığını söyleyen Rektör Dereli, MMK Metalurji’nin ana firmasında var olan teknoloji ve Sanayi-Üniversite işbirliği modellerinin Türkiye sanayisine de aktarılmasının gerektiğini vurguladı.
 
MMK Metalurji Laboratuvarlarını da ziyaret eden İSTE Rektörü Türkay Dereli, ISO 17025 Akreditasyonuna sahip böyle Laboratuvarların bölgemiz sanayisi için önemli bir imkan olduğunu belirterek MMK Metalurji ziyaretini sonlandırdı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet