Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tahribatsız Muayene Uygulamaları ve Kaynak Mühendisliği Semineri

‘Üniversite Etkinliklerine Katılım’programı kapsamında düzenlenen‘Tahribatsız Muayene Uygulamaları ve Kaynak Mühendisliği’ semineri İSTE’de gerçekleşt

Tahribatsız Muayene Uygulamaları ve Kaynak Mühendisliği Semineri

Gündem   A+a-

‘Üniversite Etkinliklerine Katılım’programı kapsamında düzenlenenTahribatsız Muayene Uygulamaları ve Kaynak Mühendisliği’ semineri İSTE’de gerçekleştirildi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüs A Blok’taki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Tahribatsız Muayene Uygulamaları ve Kaynak Mühendisliği’ konulu seminere Türk Loydu Enerji ve Ulaşım Bölüm Müdürü Hasan Müftüoğlu ve Türk Loydu Adana Bölge Sorumlusu B. Umut Bassu konuşmacı olarak katıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi Makine, Elektrik ve Petrol Doğalgaz Mühendislikleri bölümlerinde okuyan öğrenciler ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi.
 
Slayt gösterimi eşliğinde kaynak türleri ve tahribatsız kaynakların kontrol edilmesine ilişkin bilgileri izleyicilerle paylaşan Türk Loydu Enerji ve Ulaşım Bölüm Müdürü Müftüoğlu: “Ülkemizde bulunan kaynak mühendislerininsayısı bu mesleğe olan talebi karşılayamamaktadır. Gün geçtikçe artan kaynak mühendisliği ihtiyacı, ülkemizde yapılması planlanan enerji santrallerinin varlığıyla daha da artacaktır. Bu sebeple siz, geleceğin mühendislerinin lisans eğitimden sonra bu alanda da kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim” diyerek radyografik, ultrasonik, manyetik parçacık, penetrant ve gözle muayene türleri hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Kalite kontrolü sırasında en çok karşılaşılması muhtemel sorunlar üzerinde duran ve Akdeniz Bölgesi’nde yaptıkları kalite kontrol uygulamalarını açıklayan Türk Loydu Adana Bölge Sorumlusu Bassu;projelerintasarımı, malzemenin yapısı, üretim süreci, üretimin ilerlemesi, ürünün üretilmesi ve ürünün çalıştırılması ve benzeri gibi süreçlerde fiziki koşullara bağlı olarak hangi durumlarda hangi muayene türlerinin kullanılacağını, örneklervererek açıkladı.
 
Seminerin kapanışında, İSTE Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Mehmet NAZ, ‘Üniversite Etkinliklerine Katılım’ programı kapsamındaki etkinliklerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar