Skip Navigation Links

Uyarılarımız Dikkate Alınmazsa Eylem Yapacağız...

Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, İskenderun Vergi Dairesi önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, maliye bürokratlarına bir takım uy

Kültür Sanat   A+a-

Türk Büro Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, İskenderun Vergi Dairesi önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, maliye bürokratlarına bir takım uyarılarda bulundu.
Muratoğlu, uyarılarının dikkate alınmaması halinde 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü ülke genelindeki tüm maliye çalışanlarının Ankara’ya giderek bakanlık önünde eylem gerçekleştireceklerini duyurdu.
4688 sayılı kamu görevlileri sendika kanunun 22. madde hükmü gereğince devlet kurumlarında en fazla üyeye sahip yetkili sendika ile o kurumdaki kamu işveren vekilleri arasında yılda iki kez KİK toplantıları yapılmakta olduğunu belirten Muratoğlu, 2008 yılı Ekim ayında yapılan KİK toplantılarında V.H.K.İ kadrolarının sınavsız verilmesine ilişkin talebin olumlu karşılandığını dile getirdi.
Muratoğlu; “2009 Nisan ayında yapılan KİK toplantılarında bu kadronun sınavsız verilmesi yerine kurumlar tarafından yapılacak sınavlarla verileceğinin ifade edilmesi, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi bakanlığı bürokratlarına olan güveni yok etmiş, itibarlarını da zedelemiştir. Diğer yandan bu durum maliye çalışanlarının beklentilerini, umutlarını karşılıksız bırakmış, haklarının da gasp edilmesi sonucunu doğurmuştur. Kısaca, maliye çalışanlarına ve sendikamıza çözüm yeri olarak sokaklar gösterilmiştir. Ancak, sendikamız Türk Büro Sen olarak maliye çalışanlarının gasp edilmiş hakları elde edilinceye kadar tarih ve biçimleri genel merkezimiz tarafından bildirilecek olan eylemler sürecini bugün başlatmış bulunmaktayız. Bundan sonraki süreç bizleri buna mecbur bırakanların düşünmeleri ve çözüme yönelmeleri gereken süreçtir” dedi.
Yapmış oldukları basın toplantısının kitlesel bir uyarı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Muratoğlu; “Bu uyarımızı Maliye Bürokratlarının iyi okuması ve değerlendirmesi beklentimizdir. Aksi halde 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü bizlerinde içinde olacağı ülke genelindeki tüm maliye çalışanları Ankara’ya giderek bakanlık önünde eylem gerçekleştirilecektir. Bundan sonuç alınamaması halinde ise üretimden gelen gücümüz de dâhil olmak üzere her türlü eylemi gerçekleştireceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet