Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kamu Hastaneleri Birliği Çalışanlarına Eğitim Verildi

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Personeline “Mobbing” Eğitimi Verildi

Kamu Hastaneleri Birliği Çalışanlarına Eğitim Verildi

Gündem   A+a-

 
Hatay Kamu Hastaneleri Birliği çalışanlarına yönelik Mobbing eğitimi düzenlendi. Personele işyerinde psikolojik baskı, bir kişi veya grup tarafından bir kişi veya gruba yönelik uygulanan, sistematik, sürekli ve kasti biçimde uygulanan, kişiyi yıldırma, pasifleştirme işten uzaklaştırmayı amaçlayan, mağdurların kişilik değerlerine, mesleki yaşamına, sağlığına ve sosyal ilişkilerine zarar verici olumsuz davranışlar olarak tanımlanan mobbing-psikolojik baskı konulu konferans verildi.

Birliğimiz İdari Hizmetler Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr.Mehmet Onur YÜCEL konu ile ilgili temel bilgiler verirken, işyerinde psikolojik baskının hangi durumları kapsadığı, işyerinde psikolojik baskıya yönelik bireysel ve kurumsal olarak alınması gereken önlemler ve psikolojik baskının bireye, ailesine, kuruma ve topluma olan zararlarını anlattı.İşyerinde yaşanan her olumsuz durum, tutum veya davranışın psikolojik baskı olmadığını belirten Dr.YÜCEL; "Durumun psikolojik baskı olarak değerlendirilmesi için sistematik biçimde tekrarlanması, haftada bir ya da birkaç kez yaşanması; süreklilik arz etmesi, en az 6 ay devam etmesi ve uygulayan kişinin mağdura zarar vermek için kasti olarak bu davranışların uygulanması gerekmektedir.

Psikolojik baskı üstün asta, astın üste veya eşit düzeyde çalışanlar arasında ortaya çıkabilecek bir durumdur. Bu durumda hem mağdurun fiziksel ve ruhsal sağlığı zarar görür, hem de iş veriminde düşme ve çalışanın kaybı durumu ortaya çıkabilir. İşyeri ise bu durumdan iş veriminin düşmesi ve çalışma barışının bozulması ile etkilenir. Psikolojik baskı durumu ortaya çıktığında varsa işyerinde ilgili birime, yoksa bir üst yönetime ve gerekirse mülki amirlere durum bildirilmelidir. Çözüm üretilemiyor ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Danışma ve Mobbing Bildirme Hattı 170 aranarak hem psikolojik destek, hem de hukuki süreç hakkında bilgi alınabilir” diyerek ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Sebahattin YILMAZ yaptığı açıklamada; Personelimize katkı sağlayacak bu ve buna benzer eğitimlere devam edileceğini, Eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen tüm personele ve katılımcılara teşekkür ederim." dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş