Skip Navigation Links

Bu kadar dost bulmak bizi teselli ediyor

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin öldürülmesinin dostluğu bozamayacağın

Kültür Sanat   A+a-

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin öldürülmesinin dostluğu bozamayacağını belirterek, ''Bu olay, ne kadar berbat olsa da dostluğumuz kuvvetli. Bu olayın arkasında ne var ne yok bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren dostluğun devamı'' dedi.

Franceschini, Karaağaç beldesi Sahilyolu Sultanköy Mahallesi'ndeki yazlık evinde dün bıçaklanarak öldürülen Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese'nin Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesini teslim alarak İskenderun'a geldi.

Cenazeyi İskenderun Devlet Hastanesi Morguna teslim ettikten sonra İskenderun Katolik Kilisesi'ne gelen Franceschini, taziye ziyaretinde bulunan İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ile kilise bahçesinde sohbet etti. ''Burada, bu kadar dost bulmak bizi teselli ediyor'' diyen Franceschini, Türkiye'nin bütün Hristiyanlar için kutsal bir yer olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Bu olay, ne kadar berbat olsa da dostluğumuz kuvvetli. Emek ve sabırla bu dostluk ve barışı inşa ettik. Bu olay bunu bozamaz. Bu olayın arkasında ne var ne yok bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren dostluğun devamı. Şu an Padovese Tanrının huzurunda, dualarımızı daha iyi dinleyebilir. Acımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.''
Kaymakam Cemil Aksak da, ''Üzüntünüz, üzüntümüzdür. Daha fazla kaynaşıp kucaklaşacağız. Bu olay, dostluğumuzu ve barışı asla bozamayacak'' dedi.

Bu arada, Franceschini, gazetecilerin cenaze töreni ile ilgili sorusu üzerine, bu akşam kendi aralarında ayin yapacaklarını ancak, cenaze töreni ile ilgili programlarının henüz kesinleşmediğini kaydetti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet