Skip Navigation Links

Mavi Marmara'da Dehşetin İzleri

Gazze'ye yardım götüren filodaki üç gemiden biri olan İsrail'in baskın yaptığı 'Mavi Marmara' gemisindeki kurşun izleri,

Kültür Sanat   A+a-

Gazze'ye yardım götüren filodaki üç gemiden biri olan İsrail'in baskın yaptığı "Mavi Marmara" gemisindeki kurşun izleri, kanlı can yelekleri ve gömlekler yaşanan dehşeti ortaya koydu.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 3 savcı ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme ekibi tarafından "Mavi Marmara" gemisinde dün başlatılan inceleme çalışmalarına İskenderun'dan 7 kişilik bir olay yeri inceleme ekibi de katıldı.
Dün sabah başlatılan incelemelerde şu ana kadar elde edilen delil ve suç unsurları teknik kayda geçirildi. Bugün basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Gemide halen kurşun izleri, kanlı can yelekleri, kırık camlar, tahrip edilmiş ışıklandırma sistemleri göze çarpıyor.
Savcılık gemi içerisinde araştırmalarını sürdürürken, bir dalgıç da geminin altında araştırma yaptı. Ele geçirilen suç delilleri içerisindeki boş kovanlar, İsrail askerlerine ait olduğu düşünülen şarjörler ve çok sayıda plastik kelepçe dikkat çekti. Saldırı sırasında hayatını kaybeden ve yaralanan kişilere ait kanlı gömlek ve giysiler bir bir incelenerek delil olarak alındı.
Bu arada, "Defne-Y" ve "Gazze" gemilerinde ayrı bir ekiple inceleme başlatıldığı belirtildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet