Skip Navigation Links

Turizmciler Antakya'da Buluştu.

Hatay'lı Turizmciler Antikhan Konuk Kültür Evi'nde bir araya geldiler.

Kültür Sanat   A+a-

 
Turizmciler Antakya’da Buluştu…
 
Hatay’lı Turizmciler Antikhan Konuk Kültür Evi'nde bir araya geldiler. Eski tarihi dokusu korunarak yeniden restore edilen ve Hatay’ın eşsiz mutfak lezzetini otantik ortamda sunan Antikhan Konuk Kültür Evi’nde gerçekleşen yemekli toplantıda Hatay’ın Turizm potansiyeli ve sorunları konuşuldu.
 
Yemekli sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda konuşan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Havaalanının hizmete girmesi, otel sayılarının artması, yeni otellerin yapılmasıyla Hatay’ın, son yıllarda yıldızı parlayan bir kent olduğuna dikkat çekerek “Hatay'ın diğer kentlerden farklı özellikleri ve değerleri bulunduğunu, bunları turizme ve ekonomiye kazandırmak gerektiğini” ifade etti.
 
Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Aysun Çakar Çelenk de yapılan çalışmaların kendisini gelecek için umutlandırdığını belirterek özetle şunları söyledi; “Bölgeye daha çok yerli ve yabancı turist gelmesi için tanıtım ve diğer unsurları iyi kullanmamız gerekir. Turizm potansiyelini ve sektörün gelirlerini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda sektörde faaliyet gösteren herkesin birlik ve dayanışma içinde olması gerekir dedi.
 
Etkinlikte konuşan, Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, "Önemli olan gelen turistleri kentimizden mutlu ve memnun göndermektir. Her mutlu giden turistin katlanarak geri döneceği bilincinde davranmalıyız" dedi.
 
Sohbet konuşmaları sırasında söz alan söz alan İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun da; Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Hatay’ın her kesiminin Turizm yatırımlarından ve sektörden hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi.
 
Uygun; “İskenderunlu Turizmciler olarak Hatay Turizmine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek. Gereken ilgi ve desteğin sağlanması durumunda Hatay’ın Körfez Yakasındaki deniz, yayla, su altı, su üstü ve yamaç paraşütü alanlarında Turizm potansiyelinin, gelişmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
 
Antikhan Konuk Kültür Evi Kurucusu Ahmet Cüceoğlu, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Savaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çelenk ve Hatay Turizm Derneği Başkanı Nacioğlu'na plaket verdi.
 
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Aysun Çelenk Çakar’ın da katıldığı toplantıda Türk Hava Yolları Satış Müdürü Murat Gürçay, Hatay Turizm Derneği başkanı Sabahattin Nacioğlu, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu Üyeleri ile Turizm işletmecileri hazır bulundular.
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet