Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belediye Şehir Tiyatrosu İskenderun'a neşe kattı

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, beğenilen 'Canlanan Masallan' oyunuyla moral depolamış bir şekilde gösterilerini sürdürüyor.

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesi’nde bir süredir sürdürülen tiyatro çalışmaları belli bir düzeye geldi. İskenderun Belediyesi bünyesinde sürdürülen çalışmalarla, çocuklar için hazırlanan bir oyun sahnelenmeye başlandı. Belediye çalışanlarının çocuklarına, İskenderun Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencilerine ve akabinde sırasıyla Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileriyle gösterimini sürdürecek olan tiyatro oyunu çok beğenildi.

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, beğenilen “Canlanan Masallan” oyunuyla moral depolamış bir şekilde gösterilerini sürdürüyor.
Yapılan tiyatro çalışmaları İskenderun Belediyesi Kültür Sitesi sorumlusu, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Akademisi Sahne Bölümü Mezunu Nasır Zubaroğlu tarafından yürütülmekte.Konuyla ilgili olarak Nasır Zubaroğlu, “Çalışmalarımız tamamen amatör bir anlayışla yapılıyor ancak önümüzdeki dönem içinde mutlaka şehir tiyatrosu olarak kurumsallaşmak gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Yazar Muharrem Buhara’nın “Canlanan Masallar” adlı müzikli çocuk oyununun yönetmenliğini üstlenen İskenderun Belediyesi çalışanı Veteriner Hekim Gökhan Harbiyeli ise daha önce çalıştığı Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndaki deneyimlerini iskenderun Belediyesi tiyatro çalışmalarına aktarır oldu.Işık ve ses sorumlusu Şahsen Yangın’ın üstlendiği tiyatro oyunda kitap sevgisine ve kitap okumanın önemine vurgu yapılıyor. Sahnelenecek oyunda rol alan oyuncular ise şöyle açıklandı;

OYUNCULAR Gökhan Harbiyeli, Murat Bolat Mert, Kıreylioğlu Onur Sercan Varlı Ezgi Diliçıkık Yonca Karpuz Türkü Debreli, Ayşe UzgaçErsin Kaya
Dünya Tiyatrolar Günü ile 29–30-31 Mart tarihlerinde Milli Eğitim’e bağlı okulların öğrencilerine oyunun ücretsiz olarak yapılacağı bildirildi. Tiyatroya ait sahne dekorlarının ise İz Reklam tarafından ücretsiz olarak tiyatro grubuna hediye edildiği öğrenildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş