Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Binlerce Mozaik Kullanarak Cumhurbaşkanı'nın Portresini Yaptı

Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, binlerce mozaik kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yaptı.

Binlerce Mozaik Kullanarak Cumhurbaşkanı'nın Portresini Yaptı

Kültür Sanat   A+a-

 Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen sanat tarihçi Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, binlerce mozaik kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yaptı.
 
Halep Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu Sattuf, 3 aylık çalışma sonucu binlerce parça taş kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk bayrağının yer aldığı 2,4 metre uzunluğunda, 1,6 metre genişliğinde mozaik tablo hazırladı.
 
Yaşamını Reyhanlı'da sürdüren Abdulsettar Al Sattuf, Suriyeli ailelerin sığınacak güvenli tek limanının Türkiye olduğunu söyledi.
 
Savaş öncesi ülkesindeki müzelerde görev yaptığını, mozaiklerin tamir ve bakımını üstlendiğini anlatan Sattuf, iç savaşın hayatlarını kararttığını dile getirdi.
 
Sattuf, can güvenlikleri için 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındığını vurgulayarak "Çok şükür huzur ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Bizlere bu güzelliği sağlayan Türk halkına minnet borcumuz var. Türkiye'ye olan minnetimizi göstermek için bu eseri yaptım. Portreyi Cumhurbaşkanı'na hediye etmek istiyorum. Eserimde 125 bin taşı renklendirerek kullandım. Böylece bu özel tabloyu hazırladım." diye konuştu.
 
Daha önce de 36 Osmanlı padişahını 1 milyon 500 bin taş kullanarak resmettiğini hatırlatan Sattuf, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmeyi çok istediğini kaydetti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş