Skip Navigation Links

Hatay’da ki Tüm Ağaçlar Kimlik Kazanıyor

Antakya ilçesindeki HBB Atatürk Parkı’ndaki ağaçlara tanıtıcı levhalar yerleştirildi.

Hatay’da ki Tüm Ağaçlar Kimlik KazanıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

ATATÜRK PARKI’NDAKİ AĞAÇLAR KİMLİK KAZANIYOR

Hatay Sosyal ve Kültürel Kalkınma Derneği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından yürütülen, Kanada Hükümeti’nin “Yerel İnisiyatifler İçin Kanada Fonu” hibe programı ile finanse edilen “Daha İyi Bir Gelecek İçin Doğayı Koru”(Save The Nature For A Better Future) projesi kapsamında  Antakya ilçesindeki HBB Atatürk Parkı’ndaki ağaçlara tanıtıcı levhalar yerleştirildi. 

AĞAÇLARIN TÜRKÇE VE LATİNCE İSİMLERİNİN BULUNDUĞU 100 TABELA YERLEŞTİRİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, Hatay Sosyal ve Kültürel Kalkınma Derneği Başkanı Dr. Alim Koray Cengiz, Proje Koordinatörü Mustafa Yiğit, Doç. Dr. Şerafettin Kaya ve yetkililerin katıldığı törende basın mensupları da hazır bulundu. Park içerisindeki ağaçlara, Dr. Samim Kayıkçı tarafından belirlenen ağaç türlerinin, Türkçe, Latince isimleri ve kökenleri gibi tanıtıcı bilgilerin olduğu toplamda 100 adet tabela yerleştirildi.  
Proje Koordinatörü Mustafa Yiğit; proje kapsamında  Altınözü, Yayladağı, Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde 4 köy okulu öğrencilerine Mustafa Kemal Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü üyesi Doç. Dr. Feza Can Cengiz, Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Şerafettin Kaya ve Bitki Uzmanı Dr. Samim Kayıkçı tarafından Hatay’ın biyolojik çeşitliliğinin, yeşil alanlarının ve doğasının korunması hakkında eğitimler de verildiğini belirtti. Yiğit, aynı zamanda, proje kapsamında 3 Mart 2017 tarihinde de lise öğrencileri ve yetkililerin katılımı ile ağaç dikme etkinliği düzenleneceğini duyurdu. 

HATAY’DAKİ TÜM PARKLARDA AYNI UYGULAMA YAPILABİLİR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez;  bu ve bunun gibi anlamlı projelerin gerçekleştirilmesi ile şehrimizde doğayı ve yeşil alanları koruma bilincinin artacağını ve bu hususlarda farkındalık yaratılacağını belirtti. Gerçekleştirilen bu etkinliğin yapılabilecek yeni çalışmalara örnek teşkil ettiğini ifade eden Dönmez, Hatay ilindeki diğer parklarda da benzer bir uygulamanın mümkün olduğunu söyledi.   
 
Hatay’da ki Tüm Ağaçlar Kimlik Kazanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet