Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas'ta tarihi gece..

Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi tarihi bir gece yaşadı. Payas Kalesi'nde Aşık Sefai ve Sema gösterile ilgi ile izlendi.

Kültür Sanat   A+a-

Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi tarihi bir gece yaşadı. Payas Kalesi’nde Aşık Sefai ve Sema gösterile ilgi ile izlendi. Ramazan ayında Payas kalesinde düzenlenen ramazan etkinliklerinde hafta sonu Sema gösterilen ve Aşık Sefai’nin konseri yoğun ilgi gördü. Payas Kalesi ramazan şenlikleri ile iftardan sonra Çevre ilçe ve beldelerden gelen vatandaşların akınına uğruyor.
Hafta sonu Payas Kales sinde gerçekleştirilen etkinliğe MHP Hatay milletvekili İzzetin Yılmaz, MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, MHP’li belediye başkanları ve halkın katıldığı gecede davetliler unutulmaz anlar yaşadılar. Gecede ilk olarak söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Ramazan ayında halk ile bir araya gelmenin, bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı ve halkın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğine vurgu yaptı.
Ardından söz alan MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ise, Türkiye’nin önemli bir süreçten geldiği şu günlerde Payas’daki birlik ve beraberliğin tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir tablo oluşturduğunu belirterek, “Türkiye’de açılım ve saçılımla kaybedecek zamanı yok. Zaman birlik zamanıdır. Türk halkı olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaz zorundayız. Ramazan ayları da birlik ve beraberliklerin manevi hazların yaşandığı kutsal günlerdir. Türk halkının birlik ve beraberliğine hiç kimse gölge düşüremez” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gecede Sema gösterileri ve Aşık Sefainin konserleri ilgi ile izlendi.
Konser öncesi bir konuşma Milletvekili Yılmaz, Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir tablo oluşturduğunu belirterek, “Türkiye’de açılım ve saçılımla kaybedecek zamanı yok. Zaman birlik zamanıdır. Türk halkı olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaz zorundayız. Ramazan ayları da birlik ve beraberliklerin manevi hazların yaşandığı kutsal günlerdir. Türk halkının birlik ve beraberliğine hiç kimse gölge düşüremez” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gecede Sema gösterileri ve Aşık Sefainin konserleri ilgi ile izlendi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar