Skip Navigation Links

Yabancı Dil Öğreniminde Anne-Baba Etkisi

Bahçeşehir Koleji bir veli seminerine daha evsahipliği yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yabancı Diller

Yabancı Dil Öğreniminde Anne-Baba Etkisi

Gündem   A+a-

 
Bahçeşehir Koleji bir veli seminerine daha evsahipliği yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Derin Atay, 'Yabancı Dil Öğreniminde Anne Baba Etkisi ve Neler Yapabileceği' konulu seminerle Bahçeşehir Koleji velileriyle bir araya geldi.
 
Prof. Dr. Derin Atay, ailelerin yoğun katılım gösterdiği seminerin ilk bölümünde yabancı dil öğrenme süreci hakkında bilgi verdi. Yabancı dil öğrenmenin, tıpkı anadil edinmede olduğu gibi zaman istediğini belirtti. Dil öğrenirken ilk olarak sessiz dönem denilen dinleme ve verilen komutları yerine getirme aşamasından geçildiğini söyleyen Atay, daha sonra çocuğun dil zekasıyla bağlantılı olarak konuşma aşamasına geçildiğini ekledi. Bahçeşehir Koleji'nde ilkokulda haftada 10 saat olan İngilizce ders saatinde en büyük işin öğretmene düştüğünü söyleyen Prof. Atay, anne babanın günde on beş dakika ayırarak, çocuğun seveceği bir kitap, bir film ya da şarkı eşliğinde hem birlikte zaman geçirip hem de dil öğrenimine katkıda bulunabileceğini belirtti. 
 
Bahçeşehir Koleji 5. sınıflarında haftada 22 saat İngilizce dersi gören bir öğrencinin, öğretmenleri tarafından İngilizceye maruz bırakılma süresinin öğrenme için yeterli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Derin Atay, öğrenmede tekrarın önemine dikkat çekti. Günlük hayat koşturması içinde ailelerin fazla bir şey yapamayacağını kabul eden Atay, evde çocukların İngilizce öğrenimine ayrılacak zamanın kısa fakat planlı,düzenli ve istikrarlı olmasında fayda olduğunu söyledi.
 
Seminerde daha sonra velilerin sorularına geçildi. Veliler yönelttikleri nitelikli sorularla hem konunun daha da aydınlanmasına yardımcı oldular hem de pek çok ailenin sorun yaşadığı bazı konuları dile getirdiler. Seminerin sonunda yabancı dil öğrenme sürecinde ailenin, okulun en büyük yardımcısı olduğu, ancak bu yardımı sürdürmek için ne çok iyi düzeyde İngilizce bilgisine ne de çok uzun zamanlara gerek olmadığı; günlük kısa çalışmaların, aile-çocuk iletişimine katkıda bulunarak yabancı dil öğrenmelerine de büyük fayda sağlayacağı konusunda fikir birliği sağlandı. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet