Skip Navigation Links

Rektör Kaya Araştırma Görevlileriyle Buluştu

MKܒnün Bilimsel Çalışmalarında Araştırma Görevlilerine Yeni Sorumluklar

Rektör Kaya Araştırma Görevlileriyle Buluştu

Eğitim   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bilimsel çıtasının yukarılara doğru çıkarılması adına yapılan çalışmalar, araştırma görevlileriyle yapılan toplantıyla devam etti. 2017 yılının kalite çalışmalarındaki ilk somut adımı öğrenci danışmanlarıyla yapılan toplantıyla gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, akademik basamağın ilk adımını oluşturan araştırma görevlileriyle de bir araya gelerek bilimsel ilerlemede kararlılığını ortaya koydu. 
 
Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Üniversitemizdeki farklı birimlerde görev yapan araştırma görevlilerinden yılda en az bir defa nitelikli yayınlar hazırlamalarını isteyen Rektör Kaya, “Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile araştırma görevlileri, öğretim görevlileri ve daha sonra da öğretim üyeleriyle toplantılar vasıtasıyla bir araya geleceğiz.  Bu toplantıları her yıl mutlaka yapmayı planlıyoruz. Bu sene ilkini yapıyoruz. İlk olarak araştırma görevlilerinin sorunlarını dinleyip notlar almak istiyoruz.
 
İmkanlarımız ölçüsünde sizlerin sorunlarını minimuma indirmek istiyoruz. Bütün araştırma görevlisinin konuşması ve sorunlarını anlatması gerekiyor. Sıkıntılarınızı dile getirmediğinizde çözüm bulmamız mümkün olmaz. Çekinmeden ve endişe duymadan problemlerinizi bizlere aktarınız.” ifadesini kullandı. 
 
“Eğer akademisyen olmak istiyorsanız belli bir hedefinizin olması lazım.” diyen Rektör Kaya, “Akademisyenin çalışmamak ve tembellik gibi bir lüksü olamaz. İş yapmak için iş yapmayınız. Bunu kabul edemeyiz. Hiçbir mesleğin iyisi kötüsü olmaz. Ama kişi yaptığı işin en iyisini yapmalıdır. Şikâyetlerle sonuca varamayız. Hepinizin yaptığı işlerle ilgili büyük sorunları oluyordur. Ama bizler bu tür sorunlara sığınarak bilim üretmezsek hem kendimize hem de ülkemize zararımız dokunur.” şeklinde konuştu.
 
Akademisyenin asli görevlerinin eğitim, topluma hizmet ve akademik çalışmalar olduğunu vurgulayan Rektör Kaya, “Akademik çalışma açısından sizlere çok iş düşüyor. Proje hazırlamalısınız, yayınlar yapmalısınız, kongreye katılıp yazılı ve sözlü sunumlarla kendinizi geliştirmelisiniz. Bunları yapmadığınızda başarı hayal olur. Bu tür çalışmaları yoğun bir şekilde yapmanız için elimizden gelen destekleri vermeye hazırız. Kapımız herkese açık. Herhangi bir sıkıntısı olan araştırma görevlisi bana rahatlıkla ulaşabilir. Hiçbir mazeret istemiyorum.” dedi.
 
Araştırma açısından BAP, DOĞAKA ve TÜBİTAK gibi kurumların büyük destekler sağladığını söyleyen Rektör Kaya, “Bunların dışında birçok proje destekleyicisi kuruluş var. Bunlara da başvurulabilir. Gece gündüz projelerle uğraşmalısınız. Geniş bir ufuktan bakmalısınız. Bilimsel ilerleme alttan başlar. Akademik olarak en alttan başlayacağız. Yılda en az bir defa nitelikli bir yayınınız olmalı. İlerde yükseltme kriterlerini değiştireceğiz. YÖK’ten geçen kalite kontrol sistemiyle birlikte çok sıkı denetimler geliyor. Akademik çalışmalar birçok aşamadan değerlendirmeye tabi tutulacak. O yüzden sıkı çalışılmalı.” diye kaydetti.
 
MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Veysel Eren, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Cemil Kaya Gökçek’in de hazır bulunduğu program, Bilimsel Araştırma Projeleri bilgilendirme sunumuyla devam etti.  
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet