Skip Navigation Links

Galericiler Sitesi Kuruluyor

İskenderun'da faaliyet gösteren oto alım satımcılarının uzun süredir bekledikleri 'Galericiler Sitesi'nde sona yaklaşıldı.

Kültür Sanat   A+a-

Galericiler Sitesi Kuruluyor..
İskenderun’da faaliyet gösteren oto alım satımcılarının uzun süredir bekledikleri “Galericiler Sitesi”nde sona yaklaşıldı. Galericilerin şehir merkezinde faaliyet göstermesini yasaklayan genelde 4 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış ve çalışmalar da o günden bu yana sürüyordu. Galericiler Sitesi kurulduktan sonra, hiçbir oto alım-satımcısı şehir merkezinde çalışamayacak.


Çalışmaları uzun süredir devam eden Galericiler Sitesi’nin Nardüzü Beldesi’nde tahsisi yapılan 109 dönümlük arazide kurulacağını belirten İskenderun Oto Alım-Satım Komisyoncuları Dernek Başkanı A. Mecit Atar, tüm prosedürün takip edildiğini ve dosyanın bugünlerde İçişlari Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Oto Alım-Satım Komisyoncuları Dernek Başkanı A. Mecit Atar:
Galericiler sitesinde son duruma yaklaşmış bulunmaktayız, en son İskenderun Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya sağolsun Hatay Valimiz de yardımcı oldu.

 

Bize tahsis edilecek olan, Nardüzü Beldesi’ne bağlı 109 dönümlük bir yer, son rötuşları yapıldı, komisyona havale edildi, komisyona belirli bir rayiç bedeli üzerinden bize intikal edecek olan, mali durumu da belirlediler. Dosya bu hafta İçişleri Bakanlığı’na gitmiş olması gerekir. Dosya geldikten sonra netice belli olur.


Nardüzü Beldesi, Mal Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kirayı alacak, yapımını da Nardüzü Belediyesi üstlenecek, ondan sonra bize 49 yıllığına kira bedeli karşılığında verilecek. Galericiler oradan sonra şehir merkezlerinde olamayacaklar. Zaten bundan 4-5 yıl önce İçişleri bakanlığının yayınlamış olduğu bir genelge var, yüz bin nüfuslu olan ilçe ve illerde hiçbir galeri şehir içinde kalmayacak” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet