Skip Navigation Links

Birlik Başkanı Dr. Yusuf Civelek seçildi..

Birlik Başkanı, Belediye Başkanı Yusuf Civelek Oldu Körfez Belediyeler Birliği'nin 'Birlik Başkanlığı, Divan Kâtipliği ve Encümen Üyeliği' seçimleri,

Kültür Sanat   A+a-

Körfez Belediyeler Birliği’nin ‘Birlik Başkanlığı, Divan Kâtipliği ve Encümen Üyeliği’ seçimleri, İskenderun Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen seçim, Ata’ya bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. İstiklal marşının okunmasının ardından oylamaya geçildi. Oylama sonrası başkanlık gizli oylaması yapıldı. Oylama bitiminde Körfez Belediyeler Birliği Birlik Başkanı, birinci başkan vekili ve ikinci başkan vekili oylamasına geçildi.
Körfez Belediyeler Birlik Başkanı için İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek önermeye sunuldu ve oylamanın ardından Başkan Civelek oy birliği ile Körfez Belediyeler Birlik Başkanı seçildi. Birinci Başkan Vekili Payas Belediye Başkanı Bekir Altan olurken, ikinci Başkan Vekili ise Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar oldu.
Başkanlık oylaması sonrası Divan kâtipliği için, iki asil, iki yedek olmak üzere üyeler seçildi. Divan kâtipliği asil üyeliğine Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kurtoğlu ve Payas Belediye Meclis Üyesi Süleyman Kel getirilirken, yedek üyeliğe ise Samandağ Belediye Meclis Üyesi Mişel Atik ve Nardüzü Belediye Meclis Üyesi Retip Öncü getirildi.
Son olarak yapılan Encümen Üye seçimine 7 üye seçilirken isimler şöyle kararlaştırıldı; İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Gürgen ve İskenderun Belediye Meclis Üyesi Erdinç Çelebi.
Sonuçlanan oylama sonrası kısa bir açıklamada bulunan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, katılım payında bir tüzük değişikliğine gidilmesi yönünde verdiği önergede, binde bir olan katılım payını, on binde bire çıkarmayı teklif ederek, bu önermenin oylamaya sunulmasını istedi ve oylama sonucu binde bir olan katılım payı on binde bir olarak kararlaştırıldı.
Körfez Belediyeler Birliği hakkında da kısaca bilgiler veren Başkan Civelek; “Körfez Belediyeler Birliği 1992 yılında kurulmuştur ve son 9 yıldır işlevliğini kaybetmiştir. Bununla birlikte şimdi Körfez Belediyeler Birliği bizlerinde katılımı ile faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Bizler 12 belediye olarak kalmamalıyız ve körfeze yakın olan bütün belediyeler ile birlik içinde olmalıyız. Çünkü körfezimiz, Türkiye’nin en önemli üçüncü körfezi konumundadır. İskenderun Körfezi doğal güzelliği ve limanı bakımından ülkemizin vazgeçilmezidir. O yüzden körfezimize yapılan her türlü yardım bizler için çok önemlidir” diye konuştu.
Başkan Civelek’in ardından konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dursun Avşar da ‘İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’ hakkında katılımcılara kısaca bilgiler vererek, İskenderun Körfezi ve körfezde yaşanılan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet