Skip Navigation Links

'Acımasızca eleştirenler özür dilesinler yeter'

Büyük düşünmesi gereken İskenderun'un ufkunun açık olduğuna vurgu yapan Nuri Üysen

Kültür Sanat   A+a-

“Acımasızca eleştirenler özür dilesinler yeter”
Prime Mall AVM yatırımının İskenderun’a gelmesine vesile olan, proje aşamasından temel atma ve inşaat sürecinde Türk ve Alman ortaklarla birlikte tüm sancılı süreçleri yaşayan İşadamı Nuri Üysen, mutluluğunu ifade edecek söz bulamadı ama inşaat sürecinde TBMM’nde yaptığı konuşmada Prime Mall AVM yatırımını yerden yere vuran CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun’u kastederek sitemli konuştu. Üysen sohbetin en can alıcı sözlerini söylerken gergindi ve “ Bir ara bir milletvekili çıktı, Nasrettin hoca fıkrasını geride bırakacak bir eleştiriyle, bizi eleştirdi. Dilerim ki şimdi gelsin bu alışveriş merkezini gezsin, o gün ki iddialarıyla şuan ki durumu ölçsün kendi vicdanıyla özür dilesin. Kendi vicdanında yaptığı yanlışı ettiği iftirayı görür, özür dilemesi pişmanlık duyması bizi mutlu eder.” Dedi.

“İki sevinci bir arada yaşadım”
Büyük düşünmesi gereken İskenderun’un ufkunun açık olduğuna vurgu yapan Nuri Üysen, “Ben iki sevinci birden yaşadım, hem torunumun doğuş sevincini hem de Prime Mall’ın açılış sevincini.. Tabiî ki açılışta orada olmayı çok isterdim. Öncelikle aile yapısı önemli olduğundan kızımın doğumunda İstanbul’daydım. Burada ki sevinci paylaşacak çok insan vardır. Hele ki bu açılışa Prime Mall’a muhalif insanların o açılışta olması beni daha çok mutlu eder. Biz kimseye kırgın veya dargın değiliz. Destekleyenden de desteklemeyenden de Allah razı olsun, önemli olan sonda ki kazanımdır. Bu alışveriş merkezi yapılırken elbette desteklemeyenler de oldu. Biz bunları karalamıyoruz aksine destekleyen bütün meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Çünkü tamamı bütün siyasi parti üyeleri oy birliğiyle desteklediler.
Bugün İskenderun adına sevinçliyim, ben açılıştan 3 gün sonra geldim. Açılıştan o güne kadar günde 100 bin kişi ziyaret ettiğini tespit ettik. Günde 100bin kişi bugün İstanbul’daki en büyük alışveriş merkezinin ziyaretçi sayısından bile fazla, bu İskenderun’un ne kadar çok susadığını ne kadar ihtiyaç olduğunu gösteren önemli bir belge, önemli bir belgedir.
Bu alışveriş merkeziyle inşallah İskenderun daha iyi olacak. Ekonomik yönden iyi olacak, sadece İskenderun halkına değil bölgeye hitap eden bir alışveriş merkezi. Suriye’den tutun da Halep ve diğer il ve ilçeleri kapsayan bir durumda. Kültürlü lüks, konforlu ve eğlence merkezi şeklinde bir alışveriş merkezi oldu. “ şeklinde duygularını ifade etti.
“AVM’den sonra 5 yılıdızlı otel kaliteyi arttırır”
Günde ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiği tespit edilen Prime Mall AVM’nin ardından 5 yıldızlı otel gibi dev bir yatırımın İskenderun’a büyük artılar katacağına dikkat çeken Nuri Üysen, her türlü altyapının hazır olduğu bir İskenderun’un şaha kalkacağına vurgu yaptı.
İşadamı Nuri Üysen, “Şimdi derler ya helva yapacak her şey varda helvayı yapacak usta bulmakta zorluk çekiyoruz. İskenderun’un bütün alt yapısı var, işte hava yolu bir adım uzağımızda, deniz yolumuz var, demir yolumuz var, otobanımız var, İskenderun sanayi bölgesi zaten, turistlik bir bölge olabilme imkanı var. İşte yıllardır söylediğimiz limanın özelleştirilmesi gündemde. Tabi bir takım yatırımların gelmesinde alt yapı çok önemlidir. Alt yapılar olmadığı, sürece gelişmeyi başaramazsın ve üst yapı olmaz. Şimdi İskenderun’da alışveriş merkezi olmasa diğer ilçelerden İskenderun’a niye gelsinler. Bir 5 yıldızlı otel olmazsa, İskenderun’da niye kalsınlar iş adamları, demek ki İskenderun’un şiddetle bir 5 yıldızlı otele ihtiyacı var. Bir fabrika olacak ki o fabrikada çalışmak isteyen insanlar oraya gelecek, yani üniversite olmazsa yurtlar niye yapılsın. Dolayısıyla bir yapı bir başka yapıyı yanında getirir. Bu alışveriş merkezinin yanında otel ihtiyacı da önemli, 5 yıldızlı otelin mutlaka yapılması lazım, tabi bizim bu konuda 5 yıldızlı bir otel çalışmamız var. Fakat her şey dengeli gitmek zorunda, şimdi bir tane alışveriş merkezi yapıldı, işte ikinci üçüncü alışveriş merkezini de kaldırır düşüncesiyle hareket etmemek lazım, bir tane alışveriş merkezi buranın ihtiyacıydı yapıldı ama iki tane buraya fazla olur. Nüfus yoğunluğuna göre, bunlar bilimsel araştırmalara göre yapılan yatırımlardır. Bir yabancı sırf bir bakalım bir deneyelim diyerek yatırım yapmaz önce araştırırlar sonra yatırımını yaparlar. “ dedi.

“Yatırım planlı olmalı!”
Aynı şehirde benzer yatırımların olması konusundaki düşüncelerini aktaran Nuri Üysen, “İskenderun bir alışveriş merkezini kaldırır ama ikinci üçüncü yapılırsa üçünede zarar verir. Türkiye’de yapılan yatırımlar genelde bu plansızlık bir çok şeye zarar veriyor. Yabancı ülkelerde böyle değil, bir sokakta bir bakkal dükkanı varsa o sokağı bir bakkal dükkanı tatmin eder ama 3 tane bakkal dükkanı olursa üçü de zarar eder. Şimdi otel konusu ben bu konuda çalışırken, Zelluh ailesinin yerine otel yapımına başlanacağı söylendi. Bana göre de en uygun yer orası, Hilton yapacaklar yanına da ayrı 4 yıldızlı bir otel yapılacak. Bize düşen görev o oteli burada yaşatmak. İskenderun’a 5 yıldızlı otel fazla diyenlere artık bura yetmiyor dedirtmek lazım ki ikincisi yapılsın üçüncüsü yapılsın. Şuanda iki tane üç tane girişim var, bunu çoğaltmak doğru bir yaklaşım olmaz. Önce bunlar yapılıp işlensin ki ondan sonra burası yetmez yetmiyor, dedikten sonra diğerleri yapılmalı. Aksi halde bir sektörden bir den fazla yapılması bütün o sektörde çalışanlara zarar verir. Önemli olan kimin yaptığı değildir, önemli olan o eserin İskenderun’a kazandırılmasıdır. Bizim en büyük zaafımız burada yapılan hizmete bakmıyoruz yapan kişiye bakıyoruz, yapana göre değerlendiriyoruz. Yapanı seviyorsak yapanı destekliyoruz, yapanı sevmiyorsak hizmeti baltalamaya çalışıyoruz. O hizmetin İskenderun halkına neler getireceğini, ne faydalar sağlayacağına bakmıyoruz, yapana göre değerlendiriyoruz bu yanlıştır. Yapılan hizmet bu halka fayda sağlıyor mu, İskenderun’un gelişmesine katkı sağlıyor mu buna bakmak lazım, halkın faydası ön planda tutulması gerek. Bence şehir planının da bu gelişmelere ayak uydurması lazım, bunun için yeni planlamalar yapılmalıdır. Bizde elimizden gelen desteği İskenderun’lu olarak vermeye hazırız. “ şeklinde sohbete son verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet