Skip Navigation Links

Anıt alanında karşılama olacak..

İskenderun gazeteciler cemiyetinde 2430. Bölge 14. Grup Guvernor yardımcısı Kadir Doğan, İskenderun Rotary Kulübü Başkanı Alp Güneşberk ve İskenderun

Kültür Sanat   A+a-

İnsanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan uluslar arası Rotary’in düzenlemiş olduğu “Roma-Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha Bisiklet Turu” 23 Eylül 2009 günü Roma’dan başladı. 9 Ekim günü İskenderun’da olacak olan bisikletçiler için saat 14.00’de Atatürk Anıt Alanında karşılama töreni düzenleneceğini söyleyen 2430. Bölge 14. Grup Guvernor Yardımcısı Kadir Doğan, kardeşlik ve dinler arası hoşgörüyü artırmaya yönelik yapılan bu etkinliğe tüm İskenderunluları davet etti.
İskenderun gazeteciler cemiyetinde 2430. Bölge 14. Grup Guvernor yardımcısı Kadir Doğan, İskenderun Rotary Kulübü Başkanı Alp Güneşberk ve İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Başkanı Nedim Kimyon ortak bir basın toplantısı düzenlediler.
Roma-Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha Bisiklet Turu etkinliği ile ilgili bilgiler veren Guvernor Yardımcısı Doğan, bu projenin amacının dil, din, ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği, dinler arası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak olduğunu söyledi. Spor etkinliği ile Hıristiyan ve İslam dünyasının sembolik merkezleri Roma-Mekke arasında bir köprü oluşturmak olduğuna dikkati çeken Guvernor Yardımcısı Doğan, “Çok uluslu bir grup özverili 30 bisikletçinin Türkiye ayağında medeniyetlerin beşiği sayılan tarihi yörelerden geçerek yolculuğu tamamlayacaklar. Bu güzergah; Roma, Atina, Efes, Antalya, Tarsus, İskenderun, Antakya, Petra ve Mekke olarak belirlendi.
23 Eylül’de Vatikan’da düzenlenen etkinlik ile Kardinal Walter Cardinal Kasper’den aldıkları iyi niyet mektubu ile birlikte bisikletleri ile yola çıktılar. 31 Ekim 2009 günü Mekke Baş Müftüsüne Kardinaldan aldıkları iyi niyet mektubunu verilmesi hedeflenmektedir.
Yaklaşık 4000 kilometrelik güzergahta bisikletçilerin sağlık ve diğer gereksinimleri bu güzergah üzerinde bulunan Roraty Kulüpleri tarafından sağlanacaktır.
Bu organizasyonun İskenderun ayağında, bisikletçiler 9 Ekim günü öğle saatlerinde Hatay İl sınırına İskenderun’dan giriş yapacaklar. Tahminen saat 14.00’de sıralarında İskenderun Atatürk bulvarı tören alanında olacak. Onlar için burada karşılama töreni düzenlenecektir. Törene dini, mezhebi ve inancı ne olursa olsun tüm İskenderunluları, davet ediyoruz. 10 Eylül günü sabah saat 08.00’de Antakya’ya gitmek üzere bisikletçiler şehrimizden ayrılacaklar” derken, bisikletçilerin Antakya’da bir gün kaldıktan sonra, Suriye’ye geçerek ülkemizi terk edeceklerini söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet