Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Kampüsüne İŞKUR İrtibat Noktası Açıldı

İŞKUR Ofisiyle Birlikte İş Fırsatları Öğrencilerin Ayağına Geldi

MKÜ Kampüsüne İŞKUR İrtibat Noktası Açıldı

Eğitim   A+a-

MKÜ ve Hatay İŞKUR Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Tayfur Sökmen Kampüsü Çarşı Kompleksi alanında ‘İŞKUR İrtibat Noktası’ açıldı. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Hatay İŞKUR Müdürü Ziya Yüksel, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Kakilli Acaravcı, İdari ve Mali İşler Daire Başkan Vekili Uğur Sürücü ve diğer ilgililerin katıldığı açılışta kurdele kesimi yapıldı. 
 
Açılışta konuşan Prof. Dr. Mehmet Kılınç, öğrencilerin birinci sınıfa başladığı andan itibaren büyük bir iş kaygısı yaşadıklarını belirtti. Öğrencilerin sürekli olarak “İş bulabilir miyim?” şeklinde bir endişe yaşadıklarını vurgulayan Kılınç, “Öğrenciler iş bulabilecekleri bir alan arıyor. Son sınıfa yaklaştıkça bu kaygı daha da artıyor. Mezun olduktan sonra ne yapacakları konusunda belirsizlik yaşıyorlar. Bu kaygıları yaşamamaları için zamanında rehberlik hizmetleri alabilecekleri İŞKUR bürosunun açılması, öğrencilerimiz açısından büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu katkılar için İŞKUR’a teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.  
 
Bu ofisin iş arayan vatandaşlar ve mezun olacak durumda olan öğrencilerle daha hızlı erişim sağlamak amacıyla kurulduğunu aktaran Hatay İŞKUR Müdürü Ziya Yüksel de, “Vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize iş bulma becerilerini geliştirmeleri konusunda iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız rehberlik hizmetinde bulunacaklardır. İşin nasıl aranacağı konusunda fikir sahibi olamayan öğrenci arkadaşlarımıza zaman kayıplarını önlemeleri ve mesleklerine uygun iş bulmaları konularında yön göstereceklerdir. Mezun olan öğrencilerimiz birçok konuda buradan istifade edeceklerdir. Bu hizmet noktasının bize tahsis edilmesinde Üniversite Rektörlüğünün gösterdiği duyarlılık için ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Kurulan İŞKUR İrtibat Noktası ile birlikte öğrenciler, iş ve meslek danışmanları aracılığıyla işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilenip deneyim kazanabilecekler.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş