Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mutfak Günleri'nde Hatay Başarısı

HBB, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden Başarıyla Döndü.

Mutfak Günleri'nde Hatay Başarısı

Gündem   A+a-

 
 
HBB, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden Başarıyla Döndü
Hatay Büyükşehir Belediye personeli Abdulcelil Erkan, TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), WACS (World Association of Chefs Societies) işbirliği ile 2-5 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi’nde15’incisi düzenlenen, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden gümüş ve bronz madalya ile döndü.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen ve uluslararası bir gastronomi yarışması olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, birbirinden başarılı aşçıları İstanbul’da buluşturdu.

KÂĞIT KEBABI VE KEŞŞÜR PİLAVI 2’İNCİ, PEYNİRLİ İRMİK HELVASI 3’ÜNCÜ OLDU

22 ülkeden birbirinden marifetli toplam 2000 yarışmacı aşçının 70 kategoride yarıştığı uluslararası yarışmada güçlü rakiplerini saf dışı bırakmayı başaran Erkan, ‘Bireysel Pratik Ana Yemek Yarışması’ kategorisinde yöresel lezzetlerden special kâğıt kebabı ve keşşür pilavıile Dünya 2’incisi olarak gümüş madalya, ‘Bireysel Pratik Tatlı Yarışması’ kategorisinde yöresel lezzetlerden peynirli irmik helvası ile Dünya 3’üncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Hatay’ın yöresel lezzetlerini Türkiye’ye ve Dünya’ya başarılı bir şekilde tanıtarak gümüş ve bronz madalyanın sahibi olan Erkan, dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların da sahibi oldu.

ERKAN’DAN BAŞKAN SAVAŞ’ A TEŞEKKÜR

Hatay’a başarı ile dönmenin gururunu yaşayan Erkan, “ Hatay’ın damak çatlatan yöresel tatlarını uluslararası bir arenada tanıtmak benim için oldukça onur verici.Hatay, lezzetleri ile bir başarıya daha imza attı ve yemek kültürünü bir kez daha tüm dünyaya başarıyla tanıttı. Yarışma süresince desteklerini esirgemeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ediyorum. Kazandığım bu başarıyı Hataylı hemşehrilerime armağan ediyorum” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar