Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Namağlup Türkiye şampiyonu oldu

ANTAKYA Beyazkale Satranç Kulübü sporcularından Diyap Büyükaşık yıldızlar kategorisinde namaglup olarak Türkiye 1. oldu.

Kültür Sanat   A+a-

 
Antakya Beyazkale Satranç Kulübü sporcularından Diyap Büyükaşık İstanbul’da yapılan Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında tüm rakiplerini mağlup edip namaglup olarak Türkiye birincisi olmayı başardı
 
ANTAKYA Beyazkale Satranç Kulübü sporcularından Diyap Büyükaşık yıldızlar kategorisinde namaglup olarak Türkiye 1. oldu.
22-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında tüm rakiplerini geride bırakıp Türkiyeşampiyonu olurken, Hatay tarihine yeni bir başarı daha eklemiş oldu.İstanbul’da namağlup şampiyon olmanın sevincini yaşadığını belirten Diyap Büyakaşık, başarılarının bundan sonrada artarak devam edeceğini söyledi.
Başarı için çok çalıştım
Şampiyona öncesinde çok çalıştığının da altını çizen Büyükaşık, “Bu turnuva için günde 4 saatlik yoğun bir tempo ile çalıştım. Kısacası turnuva öncesinde aynı zamanda antrenörüm olan İran’dan Türk asıllı Asya Şampiyonu IM (Uluslararası Usta) Darban Morteza’nın gözetimin de yoğun bir antrenman sürüce yaşadım ve böylece turnuvaya en iyi şekilde hazırlandım. Başarımda antrenmanlar sırasında bana gerekli alt yapıyı sağlayan ilimizin seçkin antrenörleri Ethem ve Erkal Büşükaşık’a da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.
Hatay’ın potansiyeli var
Beyaz Kale Satranç Kulübü Yönetici ve Antrenörlerinden Erkal Büyükaşık’ta, Diyap Büyükaşık’ın turnuvada kazandığı başarının, Hatay’ın satranç alt yapısının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladığını söyledi.
Beyaz Kale Satranç Kulübü olarak başarılı sporcuları çıkartmaya devam edeceklerinin altını de çizen Büyükaşık, “Yakalanan bu başarıların çok daha iyisinin ve çok daha güzelinin yakalanması adına Hatay’da bu satranç potansiyeli her zaman var” dedi.
Satranççın yararı çok
Antrenör Erkal Büyükaşık ayrıca yakaladığı başarılardan dolayı Diyap Büyükaşık’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Satrançta durmadan yeni yeteneklerde aradıklarının altını çizen Erkal Büyükaşık, “Zeka gelişimi ve kişilik oluşturma ve dikkat dağınıklığını önleme anlamında satranç çok önemli bir spor dalı. Bu yüzden çocuklarının satranç eğitimi almasını isteyen velilerimize bu konuda yardımcı olabiliriz” dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş