Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Yaptığı Tesis Çalışmalarıyla Verimi 2 Katına Çıkarıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsalda tarıma yönelik yaptığı yatırımlarla çiftçilere destek vermeye devam ediyor.

HBB Yaptığı Tesis Çalışmalarıyla Verimi 2 Katına Çıkarıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsalda tarıma yönelik yaptığı yatırımlarla çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Hatay’ın önemli geçim kaynaklarından biri olan tarıma, çeşitli yatırım çalışmalarını gerçekleştiren HBB, bu yönde gerek rehabilitasyon çalışmaları gerekse yeni yaptığı tesislerle üreticiye katkı sağlıyor.

Suyun tarım için hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket eden HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, su kaybının önlenmesi ve verimli sulama yapılabilmesi amacıyla çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. HBB li ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile üreticileri bilinçli sulama yapmaya yönlendirerek su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını amaçlıyor. Mahallelerimizde susuz tarım arazilerine sulama suyu getirerek tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla yapılan hizmetlere bir yenisi daha ekleniyor.

DEFNE İLÇESİNDE SULAMA TESİSLERİNİN REHABİLİTASYONU KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Su sıkıntısı sebebiyle yapılamayan tarımsal faaliyetleri yeniden canlandırmak için çalışmalara başlayan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Defne ilçesine bağlı Değirmenyolu, Yeşilpınar, Bahçeköy mahallerinde mevcut tarımsal sulama tesislerinde yapılacak olan rehabilitasyon projesiyle üreticiye daha kullanışlı bir tesis sunmaya hazırlanıyor. HBB ekipleri tarafından rehabilitasyon çalışmalarında mevcut tesislerin yetersizliği nedeniyle su kaybının yaşandığı Değirmenyolu, Yeşilpınar ve Bahçeköy mahallelerinde 1800 dekar alan sulanırken bu kaybın önlenmesi amaçlanıyor. Büyük oranda su kaybı yaşandığı bu tesislerde yapılacak olan rehabilitasyon çalışmasıyla hizmetin 2 katına çıkarılmasını hedeflenerek, sulama yapılan alan 3800 dekara kadar yükselmesi bekleniyor. Tarımsal üretime büyük destek sağlayacak bu çalışma ile üretimin verim kazanacağı hedeflenirken, ürün kalitesinin de artması bekleniyor. Daha ekonomik ve daha etkin sulama yapmak amacıyla yürütülen rehabilitasyon projesinin üreticiye büyük bir katkı sağlanması amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında yeni ve sağlıklı çelik borulu terfi hattı döşenerek, tamamen kayalık zemin olan havuz yeri kazısı yapılıyor. Sulama tesisi tamamlandığında ise üç bin dekarlık alan sulamaya açılacak, bölge üreticileri tesisten yararlanacak.
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan sulama tesisinin 6 ay kadar kısa bir sürede bitirmesinin planladığı bildirildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş