Skip Navigation Links

Gönüller bir olsun

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, İskenderun Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen gece muhteşem oldu.

Kültür Sanat   A+a-


3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, İskenderun Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen gece muhteşem oldu.

 

Geceye İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Hamit Civelek ve eşi Ümran Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Yılda bir kez de olsa “felekten bir gece” çalan engelli vatandaşlarımız, bu müstesna günde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.
Normal zamanda olduğu gibi, bu özel günde de engelli vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Hamit Civelek, yaptığı duygusal konuşma ile, başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere salonda bulunanların takdirini topladı. Dernek Başkanı Anıl Abacı, desteklerinden dolayı Başkan Civelek’e plaket takdim etti.


İskenderun Engelliler spor Kulübü Derneği Başkanı Anıl Abacı, engelli vatandaşlarımızın toplumun yadsınamaz bir parçası olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, önemli vurgular yaptı. Abacı, engelli olma duygusunun herkes tarafından yürekten hissedilmesi gerektiğini belirterek “Derneğimizin 21 yıllık mazisinde, basketbolda 4 kez Türkiye şampiyonluğu, 3 kez Türkiye ikinciliği, atıcılık, yüzme, masa tenisi, bilek güreşi, halter branşlarında bir çok şampiyonluk ve derece kazanmıştır. Bu başarılarla beraber takımımız A milli takıma 14, genç mili takıma ise 7 sporcu kazandırmıştır. Geçen sene, sayın Belediye başkanımızın da destekleri ile takımımız 2. ligde şampiyon olup 1. lige çıkmıştır.


Bizler bu başarılı takıma, ilçemizdeki engelli tüm insanlara hizmet vermeye çalışan, onları sporla hayata bağlamayı hedefleyen bu derneği, daha iyi yerlere taşımak için yola cıktık” dedi.
Dernek Başkanı Anıl Abacı’nın babası İşadamı Şekip Abacı’nın söylediği Türk sanat müziği parçası da davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğlence, zaman zaman doruk noktaya ulaştı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet